Ga naar inhoud

Voorlopige MotoGP-kalender 2019


dreka

Aanbevolen Berichten

De voorlopige kalender voor het MotoGP-seizoen 2019 is gepresenteerd. Organisator Dorna heeft grotendeels vastgehouden aan het programma van dit seizoen.

 

De kalender bestaat wederom uit negentien Grands Prix. Dorna had plannen om Mexico als twintigste race aan het programma toe te voegen maar door twijfels over de veiligheid van de coureurs op de Autodromo Hermanos Rodriguez werd dat idee van tafel geveegd. De Finse KymiRing, waar in 2019 de MotoGP te gast zou zijn, is nog niet gereed en staat daardoor eveneens niet op het programma.

 

Het nieuwe seizoen trapt wederom af in Qatar. Dat gebeurt op 10 maart, een week eerder dan dit seizoen. De seizoensfinale in Valencia staat gepland voor 17 november. Dorna heeft de kritiek van de rijders over de korte zomerstop ter harte genomen. Daardoor is er een gat van vier weken gecreëerd door de TT van Assen en de Duitse ronde op de Sachsenring back-to-back te laten plaatsvinden. 

Voorlopige MotoGP-kalender 2019:Knipsel.thumb.JPG.b8fee779297fa70227449875cbaf3da6.JPG

Bron Motorsport.com

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.