Ga naar inhoud

Vandoorne simulatorrijder bij Mercedes F1: "Mooie kans"


dreka

Aanbevolen Berichten

Vandoorne simulatorrijder bij Mercedes F1: "Mooie kans.

323056.jpg

Stoffel Vandoorne is volgend seizoen de officiële simulatorrijder van Mercedes, een job die hij deelt met reserverijder Esteban Ocon. Vandoorne hoopt via die rol een voet tussen de deur te houden in de F1.

Vandoorne zal vanaf volgende maand voor HWA Racelab racen in de Formule E, een team dat het pad effent voor een fabrieksdeelname van Mercedes het volgende seizoen. Vandoorne werd door Mercedes-directeur Toto Wolff zelf opgebeld en kreeg ook een rol als simulatorrijder bij het Formule 1-team. Wolff is al jaren een grote fan van de Belg.

"Het is een interessante rol voor me", vertelt Vandoorne in Abu Dhabi. "Ik ben er van overtuigd dat ik enkele nieuwe ideeën kan aanbrengen en voor mij is het ook leuk om de verschillen te zien met McLaren. Dat is uiteindelijk het enige team waarmee ik in de F1 heb gewerkt."

De rol van fabrieksrijder voor een merk als Mercedes spreekt Vandoorne duidelijk aan, en wie weet zit er in de toekomst nog meer in: "Het is goed om nog betrokken te blijven in de Formule 1 en zeker met de wereldkampioenen. Mercedes zal exact weten waar ik toe in staat ben. Je weet maar nooit wat er in de toekomst nog gebeurt. Dit jaar was de rijdersmarkt ook gek. Het is goed om overal op voorbereid te zijn."

Vandoorne kon zich geen beter alternatief wensen voor een voltijdse F1-zitje. "Het hele Mercedes-project dat Toto me heeft voorgesteld trekt me aan", vervolgt de Rumbekenaar. "Voor mij was het belangrijk om gelinkt te zijn aan een constructeur. Toen ik de kans had om naar daar te gaan heb ik niet getwijfeld. Wanneer ze bij Mercedes iets doen, dan doen ze dat fatsoenlijk. Ik ben er honderd procent zeker van dat ze ook veel energie in het Formule E-programma zullen stoppen. Ik heb na dit weekend enkele dagen rust en dan ga ik recht naar de Formule E. Ik wil dit F1-seizoen zo goed mogelijk afsluiten en dan aan de volgende uitdaging beginnen."

Bron gpupdate

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.