Ga naar inhoud

Haas protesteert tegen Racing Point Force India in Abu Dhabi


dreka

Aanbevolen Berichten

Haas protesteert tegen Racing Point Force India in Abu Dhabi.

321298.jpg

Het Haas F1 Team heeft voorafgaand aan de seizoensfinale in Abu Dhabi officieel protest aangetekend tegen Racing Point Force India.

Beide teams worden op vrijdagochtend, voor de start van de eerste vrije training van de Grand Prix van Abu Dhabi, bij de stewards verwacht. De FIA heeft verder geen informatie naar buiten gebracht, buiten de berichtgeving dat het gaat om een protest van Haas tegen beide Force India's. Naar verluidt heeft de kwestie betrekking op het feit dat het nieuwe Force India-team rijdt met een wagen, de VJM11, die ontworpen is door het ter ziele gegane oorspronkelijke team. De Formule 1-reglementen schrijven echter voor dat alle deelnemers de intellectuele eigendomsrechten van het ontwerp moeten bezitten. Force India ging in de zomer failliet en ging verder onder de naam Racing Point Force India. In praktijk veranderde er nauwelijks iets, en het nieuwe team bleef ook rijden met de bestaande VJM11. Volgens concurrent Haas is dat niet volgens de reglementen.

Haas en Force India zijn geen concurrenten in het constructeurskampioenschap aangezien de Amerikaanse formatie met 90 punten op de vijfde plaats staat en Racing Point Force India met 48 punten op P7 staat genoteerd. Het team moest namelijk alle punten behaald in de eerste seizoenshelft afstaan door het faillissement. De equipes liggen echter al het gehele seizoen met elkaar in de clinch. Dat begon al in Australië, waar Force India kritiek had op de nauwe banden tussen Ferrari en Haas. De Amerikanen sloegen terug door te stellen dat de herrezen formatie geen recht heeft op prijzengeld aangezien het een nieuw team betreft en er eerst drie jaar met succes in de Formule 1 geracet moet zijn voordat er aanspraak gemaakt kan worden op commerciële inkomsten uit de sport.

Bron gpupdate

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.