Ga naar inhoud

Verstappen baalt van P6: "Het kon allemaal wel wat beter


dreka

Aanbevolen Berichten

Verstappen baalt van P6: "Het kon allemaal wel wat beter.

323828.jpg

Max Verstappen is voor de zesde keer dit jaar verslagen door teamgenoot Daniel Ricciardo in de kwalificatie. De Nederlander had dit seizoen in de meeste gevallen de overhand, maar kon de sessie in Abu Dhabi niet naar zijn hand zetten met een teleurstellende P6 tot gevolg.

Verstappen beleefde op het Yas Marina Circuit bepaald niet zijn beste kwalificatie van 2018. De Red Bull-coureur probeerde Q2 te overleven op de iets hardere ultrasofts, maar moest na een mindere ronde alsnog overstappen op de hypersofts om het vege lijf te redden. Het bleek een teken aan de wand voor Q3, waarin hij niet verder kwam dan een teleurstellende zesde positie. Zijn laatste kans om de jongste polesitter ooit te worden was daarmee om zeep, al bleek dat niet de voornaamste bron voor Verstappens ongenoegen. Zijn frustratie werd tijdens de beslissende tijdtraining vooral veroorzaakt door de te hoge bandentemperatuur.

"Ik was in Q2 al heel veel aan het glijden met de achterkant", begint Verstappen zijn gesprek met Ziggo Sport. "Dat had ik in Q3 ook weer tijdens de eerste run. Ik zei nog tegen het team 'we moeten de banden laten afkoelen', maar toen ik voor mijn tweede run naar buiten ging waren de banden alweer vijf graden warmer. Ik vroeg wat er aan de hand was en kreeg te horen dat het nog wel goed kon komen, maar toen ik mijn ronde begon was het alweer overal glijden. Ik dacht daardoor 'ik houd er lekker mee op'. Het was toch een klotenronde", kijkt de Limburger in duidelijke bewoordingen terug.

Verstappen komt al met al dus van een koude kermis thuis, zeker aangezien de RB14 tijdens de vrije trainingen nog best aardig leek te werken. De racepace is ook nog altijd veelbelovend, al is Verstappen op zaterdagmiddag nog niet in de stemming om alvast positief vooruit te blikken. "Vooraan staan is natuurlijk altijd fijner, maar we zien het wel", heeft hij zijn blik duidelijk nog niet volledig op zondag gericht. "Ik denk op zich dat we nog steeds wel een kansje hebben, al is starten op de hypersofts ook niet ideaal. Het kon dus allemaal wel wat beter."

Bron gpupdate

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.