Ga naar inhoud

Pirelli blijft tot en met 2023 enige bandenleverancier in F1


dreka

Aanbevolen Berichten

Pirelli blijft tot en met 2023 enige bandenleverancier in F1.

image.png.361857793febeddbcd889bc462bca723.png

De Formule 1 blijft nog minimaal tot en met 2023 gebruikmaken van Pirelli-banden. De koningsklasse en het Italiaanse merk hebben overeenstemming bereikt voor de jaren 2020 tot en met 2023, waardoor er voorlopig geen nieuw merk instapt in de hoogste tak van autosport.

Het nieuws hing eigenlijk al een tijdje in de lucht. Grote merken als Michelin en Bridgestone lieten al snel weten geen interesse te hebben, waarna enkel nog enige concurrentie van Hankook overbleef. De regelgeving spreekt echter in het voordeel van Pirelli. In 2020 rijdt de Formule 1 nog met de huidige bandenmaten, alvorens in 2021 wordt overgestapt op de 18-inch banden. Het zou voor nieuwe toetreders dus betekenen dat er eerst een compleet nieuwe band moet worden ontwikkeld voor één seizoen (2020), waarna alles een jaar later weer op de schop kan.

Door het nieuwe contract met Pirelli verandert er in essentie dus weinig, tot genoegen van F1 CEO Chase Carey. "Pirelli is sinds 2011 een belangrijke en waardevolle partner van de Formule 1. Zij zijn echte leiders op het gebied van state-of-art innovatie en vormen wereldwijd een toonaangevend merk. We zijn dan ook blij dat we met deze deal stabiliteit kunnen garanderen voor een belangrijke component in de Formule 1." Pirelli bevestigt op haar beurt zich te conformeren aan de eisen van de sport. Dit betekent dat er de komende twee seizoen nog weinig veranderd, maar dat het roer daarna om gaat met de 18-inch banden .

Bron gpupdate

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.