Ga naar inhoud

Verstappen klaar voor titelstrijd", aldus Hamilton, Vettel


dreka

Aanbevolen Berichten

Verstappen klaar voor titelstrijd", aldus Hamilton, Vettel.

image.png.c4d316a0e5ca4fc817cc72c4a050820f.png

Volgens meervoudig Formule 1-kampioenen Lewis Hamilton en Sebastian Vettel is Max Verstappen er klaar voor om voor de wereldtitel mee te strijden. Zo verklaarden zij na afloop van de Grand Prix van Abu Dhabi in de persconferentie.

"Max heeft het hele jaar zeer goed gereden en laten zien erg constant te zijn door hier vele malen bij ons aan te schuiven", antwoordde Hamilton, die zondag de race op het Yas Marina Circuit won, op de vraag van Motorsport.com of Verstappen volgend jaar voor de titel kan meedoen. "Als het team goed werk levert en hem het gereedschap geeft om dichter bij ons te zitten, dan kan hij meedoen aan het gevecht."

"Ik denk dat hij over alle ingrediënten beschikt", reageerde Vettel, die in het verleden vier wereldtitels vergaarde als coureur bij Red Bull. "Er rijden een paar jongens mee die over deze kwaliteiten beschikken en Max is zeker een van hen. Het is natuurlijk van belang dat je gedurende een heel seizoen een competitief pakket hebt, maar Red Bull is absoluut erg sterk geworden. Ze hebben gedurende het seizoen de auto meer weten te verbeteren dan elk ander team en daardoor konden ze erg competitief zijn, met name als het gaat om het zorgen voor de banden. Zowel Max als Daniel heeft bewezen heel erg snel en zeer consistent te kunnen zijn, dus ik weet zeker dat we hem hier vaker gaan zien."

Verstappen zei zelf dat hij het een lastige vraag vindt om te beantwoorden. "Omdat je in de Formule 1 zo afhankelijk bent van het pakket dat je hebt", sprak de Nederlander, die achter Hamilton en Vettel als derde finishte in de laatste race van het seizoen. "Toen ik vroeger naar de Formule 1 keek, leek Lewis er in zijn eerste jaar al klaar voor te zijn om voor de titel te gaan. Natuurlijk zijn er altijd dingen tijdens een jaar die je achteraf beter had kunnen doen, maar dat is altijd zo. Zelfs als je de titel wint, zijn er nog wel dingen die beter hadden gekund. Dus ook als we een winnend pakket hebben, zullen er misschien nog steeds weekenden tussen zitten dat je een foutje maakt of dat het over het geheel genomen beter had gemoeten. Maar laten we eerst hopen dat we een dergelijk pakket hebben."

Met medewerking van Scott Mitchell

Bron gpupdate

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.