Ga naar inhoud

Ricciardo plaatst achteraf vraagtekens bij strategie


dreka

Aanbevolen Berichten

Ricciardo plaatst achteraf vraagtekens bij strategie.

image.png.2e5d4ec7cc4fa807e4cb41b5dde124b0.png

Het is Daniel Ricciardo niet gelukt zijn tijd bij Red Bull af te sluiten met een podiumplaats. De Australiër finishte zondag als vierde in de Grand Prix van Abu Dhabi, op 2,7 seconde achterstand van zijn teamgenoot en nummer drie Max Verstappen.

Daniel Ricciardo ging enige tijd aan kop in de race op het Yas Marina Circuit, maar dat was omdat hij een langere eerste stint reed dan de andere toppers. De zevenvoudig Grand Prix-winnaar hoopte in de slotfase te kunnen aanvallen op verse supersofts, maar pakte alleen Valtteri Bottas voor P4. Ricciardo betwijfelt of hij de juiste strategie had.

"Dit was niet de meest opwindende race", reageerde Ricciardo na afloop. "Ik ging een aantal ronden aan kop. Dat was leuk, maar daardoor waren de leiders uiteindelijk wel buiten bereik. Ik weet niet of we veel andere opties hadden. We hadden ook een vroege pitstop kunnen maken om onze positie op de baan te behouden, maar het is altijd lastig om dat te zeggen."

Winnaar Lewis Hamilton kwam al in de zevende ronde naar binnen voor zijn pitstop en hield zijn supersofts daarna maar liefst 48 ronden in leven. "Lewis stopte heel vroeg. Volgens mij dacht niemand op dat moment dat hij zo sterk naar de finish kon rijden. Ikzelf kon op het einde niet veel meer doen", aldus Ricciardo, die na zijn pitstop nog wel rap inliep op Verstappen. "Het snelheidsverschil was aanvankelijk groot, maar het werd vrij snel minder. We waren gewoon niet snel genoeg."

"Ik had graag een podiumplaats gescoord. Eerlijk gezegd kan ik niet echt uit mijn dak gaan om P4", vervolgde Ricciardo. "Maar een derde en een vierde plek voor het team is solide. We sluiten dit hoofdstuk nu af. Dank aan Red Bull en de hele Red Bull-familie! Ik had graag nog een shoey gedaan, maar wie weet. De dag is nog niet voorbij. Ik heb hier een mooie tijd gehad, met prachtige herinneringen."

Bron gpupdate

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.