Ga naar inhoud

NASCAR-test valt Alonso zwaar: "Ver verwijderd van goede ronde


dreka
 Delen

Aanbevolen Berichten

NASCAR-test valt Alonso zwaar: "Ver verwijderd van goede ronde.

323871.jpg

Tweevoudig wereldkampioen Formule 1 Fernando Alonso heeft laten weten dat hij zijn eerste ronden met een NASCAR behoorlijk lastig vond. De Spanjaard zegt ook nog geen goed beeld te hebben van wat er nodig is om hard te gaan met een dergelijke auto.

Alonso nam maandag plaats in de auto van zevenvoudig NASCAR-kampioen Jimmie Johnson voor enkele ronden over het circuit van Bahrein. De 43-jarige Amerikaan kroop op zijn beurt achter het stuur van een McLaren Formule 1-wagen. Alonso, die afgelopen zondag in Abu Dhabi afscheid nam van de Formule 1, liet aan het einde van de dag weten het rijden met een NASCAR niet gemakkelijk te vinden.

"Ik denk dat ik erg ver verwijderd was van een goede ronde", vertelde Alonso aan onder andere Motorsport.com. "Het is mij nog steeds niet helemaal duidelijk wat de beste manier is om een snelle ronde te rijden. Zo had ik heel veel problemen bij het remmen. De auto vertraagt heel langzaam door het gewicht van de wagen en de stalen remmen. De auto remt dus heel anders dan ik gewend ben. En de tractie is ook erg lastig om te controleren met die banden en het vermogen dat deze wagens heeft. In de derde versnelling draaien je wielen nog steeds door. Ik wist niet of het nou beter was om volgas te geven en de banden te laten spinnen of om heel gecontroleerd op het gas te gaan en dan maar een beetje minder performance te hebben bij het uitkomen van de bocht. Het is mij na één dag dus nog niet duidelijk wat voor rijstijl je nodig hebt in deze auto."

Alonso zegt zich ook nog geen voorstelling te kunnen maken van hoe het is om met een NASCAR over een oval te rijden. "Ik zei net nog tegen Jimmie dat het moeilijk voor me is om in te beelden hoe het is om met deze wagens op een oval te racen, met zo weinig grip en de problemen met tractie die ik had", aldus de coureur uit Oviedo. "Tractie speelt natuurlijk een minder grote rol op een oval, waar het vooral zaak is om een hoge gemiddelde snelheid aan te houden, dus je rijdt dan op een heel andere manier. De auto glijdt misschien minder heftig maar wel langer in de bochten, wat mogelijk een ander gevoel geeft. Een NASCAR komt waarschijnlijk dus ook niet goed tot zijn recht op een start-stop circuit als Bahrein."

'Misschien een losse race'
Op de vraag of de NASCAR-test naar meer smaakt, reageert Alonso: "Voor nu is het wel even genoeg geweest. Deze wagens zijn gemaakt voor ovals, dus ze stoppen veel gewicht aan de linkerkant van de auto, waar je ook mee te maken hebt als je de wagen probeert af te stellen voor een normaal circuit. De wagen zal dus zeker anders aanvoelen als je ermee op een oval rijdt, maar dat staat nog niet op de planning."

Hoewel Alonso deelname aan een NASCAR-race in de toekomst niet uitsluit, acht hij de kans klein dat hij een heel seizoen in deze Amerikaanse klasse gaat doen, gezien de lange kalender en hoe belangrijk ervaring is bij het racen met deze wagens. "Ik denk dat het in deze auto's vooral om ervaring gaat. Je moet weten wat de effecten zijn als je dicht op een andere auto rijdt, verschillende rijtechnieken kennen om een beetje te kunnen duwen en al dat soort dingen. Ik heb die technieken momenteel niet in mijn arsenaal en er is veel commitment voor nodig om dat te veranderen. En daarnaast is de kalender die zij hebben heel intens. Dus misschien een losse race, maar geen heel seizoen."

Bron gpupdate

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
 Delen

×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.