Ga naar inhoud

Mijn prestaties waren niet altijd optimaal", bekent Vettel


dreka

Aanbevolen Berichten

Mijn prestaties waren niet altijd optimaal", bekent Vettel.

image.png.612503008066de5e53968d169d4e0d4d.png

Sebastian Vettel geeft toe dat hij op bepaalde momenten dit seizoen 'niet op de toppen van mijn kunnen' gepresteerd heeft, maar weet anderzijds op welke vlakken hij en Ferrari zich moeten verbeteren voor 2019.

Vettel stond na tien races aan de leiding in het kampioenschap, maar verloor in de titelstrijd opnieuw van Lewis Hamilton. De Duitser boekte nog maar één zege in de negen races na de zomerstop. Vettel, die sinds zijn laatste succes bij Red Bull in 2013 geen titel meer gewonnen, maakte vooral individuele fouten. Hij crashte uit leidende positie in zijn thuisrace op Hockenheim en spinde na contact met andere coureurs in Italië, Japan en de Verenigde Staten.

Vettel zei: "Na dit seizoen kan ik denk ik wel zeggen dat ik altijd mijn hand opgestoken heb als ik daadwerkelijk een fout gemaakt heb. Ik weet hoe snel dingen verkeerd kunnen gaan, hoe dit seizoen anders had kunnen lopen. Ik moet een aantal dingen analyseren, maar er zijn ook zaken die we helemaal niet hoeven te analyseren en die we niet groter hoeven te maken dan ze zijn. Ik denk dat ik weet wat ik moet doen. Hier en daar lijkt het er zeker op dat ik niet op de toppen van mijn kunnen gepresteerd heb. Ik kijk eerst naar mezelf en denk dat ik beter kan presteren dan ik op bepaalde momenten dit seizoen gedaan heb."

Vettel won vijf races tegen de elf overwinningen van Hamilton. De fouten van Vettel waren daarbij niet de enige reden voor het verlies in de titelstrijd. Ferrari maakte namelijk een aantal verkeerde keuzes wat de ontwikkeling van de wagen niet ten goede kwam.  "We hebben aan het eind van het seizoen weer een stap gemaakt waardoor we weer competitief waren, maar ik denk dat we weten wat er verkeerd is gegaan", verklaarde hij. "Ik denk dat we onze lessen geleerd hebben van een pittig seizoen. Het team is sterk en het potentieel is er zeker, maar er zijn ook gewoon veel dingen gebeurd binnen het team. Het overlijden van onze voorzitter, [Sergio] Marchionne heeft zeker een impact gehad. Dat was een zware periode. Het is nu aan ons om alle details te bekijken en hier sterker uit te komen."

Gebaseerd op statistieken was het 2018-seizoen het beste jaar van Ferrari sinds 2008. Volgens Vettel is het belangrijk om de positieve zaken van afgelopen seizoen ook niet te vergeten. "We hebben veel races gehad waar we wel het maximale gepresteerd hebben en waar ik het gevoel had dat ik alles gedaan heb", voegde hij toe. "Daar was ik blij mee. Nu is het moment om even de tijd te nemen en alles te verwerken en te analyseren. Ik denk dat we niet veel overhoop hoeven te gooien, maar er zijn zeker dingen die ik aan kan passen en waar ik sterker door kan worden."

Via F1-verslaggever Scott Mitchell .

Bron gpupdate

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.