Ga naar inhoud

Mannen aangehouden voor illegale verkoop Ziggo-abonnementen


dreka
 Delen

Aanbevolen Berichten

Mannen aangehouden voor illegale verkoop Ziggo-abonnementen.

image.thumb.png.16f7d79ba3be82037b3f4bd07cf9c178.png

Het Cybercrimeteam van politie Midden-Nederland heeft twee mannen aangehouden voor het illegaal doorverkopen van abonnementen van aanbieder Ziggo. Het gaat hier volgens de politie om zogenaamde ‘cardsharing‘. De twee mannen zijn aangehouden op verdenking van het plegen van computervredebreuk en oplichting.

Opgepakt

Het Cybercrimeteam van politie Midden-Nederland hield op 27 november 2018 een 43-jarige man uit De Meern aan en op 28 november een 48-jarige man uit Nieuwegein. Zij worden verdacht van computervredebreuk en oplichting. Op twee locaties in Zeist en in de Meern werd een instap gedaan waarbij twee servers in beslag zijn genomen.

Doorverkoop

De verdachten hadden vermoedelijk jarenlang een bedrijfsmatige, criminele samenwerking waarbij ze Ziggoabonnementen verkochten voor een gereduceerd tarief. Het politieteam verdenkt de mannen ervan dat ze meer dan 1.000 klanten bedienden. Zij kwam de verdachten op het spoor na aangifte van VodafoneZiggo en met behulp van het bedrijf Irdeto.

Cardsharing

Cardsharing is volgens de politie een vorm van piraterij en kan worden omgeschreven als het ongeautoriseerd delen van een legitiem TV-abonnement. Dit delen kan met verschillende, niet aan de contenteigenaar betalende, partijen via internet. Per cardsharingserver kunnen honderden niet-betalende gebruikers bediend worden, waardoor de contenteigenaar abonnementsgelden misloopt. Dit komt door het ongeautoriseerd delen van legitieme content.

Bron mediamagazine.nl
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
 Delen

×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.