Ga naar inhoud

Steiner: "Eigen schuld dat we geen vierde zijn geworden


dreka

Aanbevolen Berichten

Steiner: "Eigen schuld dat we geen vierde zijn geworden.

323941.jpg

Qua snelheid leek Haas dit jaar niet onder te doen voor Renault, toch trok het Amerikaanse team in het gevecht om de vierde plaats bij de constructeurs aan het kortste eind. Het verschil met Renault was uiteindelijk 29 punten. Volgens Haas-teambaas Günther Steiner is dat een gevolg van onervarenheid.

"Het is denk ik onze eigen fout dat we geen vierde zijn geworden. Het is onderdeel van het leerproces waarin we zitten", aldus Steiner. "We mogen nooit vergeten dat we pas in ons derde jaar zitten. Het is geweldig om vijfde te worden - eerste bij de privateers zou je kunnen zeggen, aangezien Red Bull vergelijkbaar is met een fabrieksteam. Er is altijd iets van 'we hadden vierde kunnen worden', maar 'als' en 'had gekund' tellen niet. Daarom ben ik blij met P5."

Steiner is bovendien blij dat Haas heeft geleerd van haar fouten. "Als je één fout maakt, dan is dat niet goed. Maar het belangrijkste is dat je die fout niet nogmaals maakt. Dat betekent dat je ervan leert. Bijvoorbeeld, de pitstops. In Australië was het een ramp, maar daarna hebben we er geen problemen meer mee gehad. Dat is goed", aldus Steiner. Kevin Magnussen en Romain Grosjean lagen vierde en vijfde in Melbourne, maar vielen allebei uit na een mislukte pitstop.

Haas werd na het debacle van Melbourne voorzichtiger bij de pitstops. "Ze waren zeker langzamer dan had gemoeten, maar dat was het juiste totdat we ons vertrouwen terug hadden. We hebben goed gereageerd. Niemand wees met de beschuldigende vinger. We zeiden: 'oké, we moeten dit verbeteren' en dat hebben we ook gedaan", vertelt Steiner. "Er zijn veel dingen die jullie van buitenaf niet zien. Het is heel gedisciplineerd. We zijn beter geworden omdat we een fout hebben gemaakt die we vervolgens wilden oplossen, daar stond iedereen achter. We hebben een goed team."

Met medewerking van Edd Straw

Bron gpupdate

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.