Ga naar inhoud

F1 past gridstrafregels aan voor meer actie in kwalificatie


dreka

Aanbevolen Berichten

F1 past gridstrafregels aan voor meer actie in kwalificatie.

image.png.23e1374ae88433ef76c231847c6d08f6.png

De FIA heeft de wijze waarop gridstraffen worden toegepast veranderd. Dat moet resulteren in meer actie in de kwalificatie, ook door de rijders die al weten een straf te krijgen.

Dit seizoen werd een regel geïntroduceerd waarin geschreven staat dat iedere rijder met meer dan vijftien plaatsen aan gridstraf vanwege een motorwissel achteraan moet starten. In het geval dat meerdere rijders zoveel posities naar achteren gezet zouden worden, werd de startvolgorde bepaald op basis van wanneer de nieuwe motorcomponenten voor het eerst op de baan gebruikt werden. Dat resulteerde meerdere malen in bizarre situaties dat ruim voor de start van de eerste vrije training al een treintje aan rijders aan het einde van de pitstraat stond te wachten.

Om dit te voorkomen wordt in 2019 de volgorde bepaald op basis van de kwalificatiepositie. Daardoor zijn de coureurs genoodzaakt om competitieve tijden neer te zetten, in plaats van een kort optreden in Q1 om banden te sparen.

Daarnaast heeft de FIA laten weten dat een rijder die buiten de 107%-regel valt en toch toestemming krijgt om deel te nemen aan de race, achter rijders met een motorstraf moet plaatsnemen.

Bron gpupdate

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.