Ga naar inhoud

Tost: "Honda kan gat naar Mercedes en Ferrari in 2019 dichten"


dreka
 Delen

Aanbevolen Berichten

Tost: "Honda kan gat naar Mercedes en Ferrari in 2019 dichten.

324101.jpg

Toro Rosso-teambaas Franz Tost heeft er alle vertrouwen in dat Honda komend seizoen een volgende stap gaat zetten. In 2019 rijdt, naast Toro Rosso, ook Red Bull Racing met power units van de Japanse fabrikant.

"Wat betreft de prestaties heeft Honda de achterstand op Mercedes en Ferrari verkleind", zegt Tost in gesprek met het Duitse Speedweek. "Als er zich gedurende de volgende ontwikkelingsfase geen grote problemen voordoen, dan zal Honda het gat in de loop van het komende seizoen dichten."

Tost kijkt met een goed gevoel terug op het eerste seizoen met Honda. "De samenwerking met Honda verloopt vanaf het begin goed", vervolgt de Toro Rosso-chef. "Het was duidelijk dat 2018 een ontwikkelingsjaar zou worden. Voor het eerst was Toro Rosso volledig betrokken bij de diverse processen rond de ontwikkeling van de motor. We hebben veel kunnen bijdragen aan de stappen met de power unit. Het ontwikkelingsplan dat Honda aan het begin van het seizoen had opgesteld is nageleefd en we zijn optimistisch over de komende jaren."

Toro Rosso incasseerde afgelopen seizoen veel gridstraffen, maar die waren ingecalculeerd. Op die manier konden er nieuwe dingen getest worden. Tost: "Honda heeft zowel de betrouwbaarheid als de prestaties van de power unit enorm verbeterd. Zoals ik al zei, was 2018 een ontwikkelingsjaar voor Toro Rosso en Honda. Je zou kunnen zeggen dat we proefkonijn zijn geweest. Maar als Red Bull wint met Honda, dan heeft dat zich uitbetaald."

Bron gpupdate

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
 Delen

×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.