Ga naar inhoud

Ervaring komt Gerrit Zuurmond goed van pas


dreka

Aanbevolen Berichten

Ervaring komt Gerrit Zuurmond goed van pas.

Geschreven door Natascha Kayser op 9 jan 2019.

image.png.8d97b9a5b935854cfb8b026c8c68d17a.png

Een jaar geleden kwam Gerrit Zuurmond pas de volgende ochtend in het bivak aan na een vreselijke tweede etappe waarin alles mis ging. Hoe anders staat het Rainbow Truckteam erbij in het bivak van San Juan de Marcona in de Dakar Rally van 2019: voor het donker uit de duinen, geen centje pijn aan de auto en gewoon keurig de 21ste tijd gereden.

“Vorig jaar was het een heel slechte dag voor ons”, herinnert Zuurmond zich. “Maar daar hebben we veel van geleerd en de situatie is nu volledig anders. De ervaring van jaren in combinatie met een nieuwe, snellere truck komt nu goed van pas. Dan merkte ik onderweg echt wel.”

Eenvoudig was de 342 km lange proef zeker niet. De ondergrond was bijzonder gevarieerd en daardoor was het goed opletten. “Lange zandvlaktes, grote duinen, maar ook van die kleintjes waardoor we zaten te schudden in de truck”, vertelt Zuurmond. “Het was een mooie etappe, maar wel erg intensief. Ik ben de hele tijd heel druk geweest met goed opletten.”

Iets voor tienen lokale tijd (16.00 uur Nederlandse tijd) begint Rainbow aan de derde etappe. Die zal vanwege de lengte niet minder intensief zijn, maar Zuurmond verwacht dat ie niet erg moeilijk zal zijn. “Een proef van 331 km waar nog 455 km verbinding achteraan zit, moet haast wel een snelle etappe zijn. Maar de ervaring leert ook dat je daar nooit zomaar vanuit moet gaan. Elke dag is een nieuwe verrassing.”

Bron rallymaniacs.com

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.