Ga naar inhoud

Deelnemers Dakar Rally vertrekken later in vijfde etappe


dreka

Aanbevolen Berichten

Deelnemers Dakar Rally vertrekken later in vijfde etappe.

image.png.d99d046d0b25a88aa552210b55f343e5.png

Door: Mark Bremer.
 

De organisatie van de Dakar Rally heeft besloten de starttijden voor de vijfde etappe met bijna twee uur op te schuiven. Aanleiding zijn de verwachte weersomstandigheden in de buurt van Tacna en Moquegua.

 

Het organiserend comité ASO liet aan het begin van donderdagavond lokale tijd weten dat er heftige mistbanken verwacht worden. Hierdoor zou het voor de helikopters onmogelijk kunnen worden om op te stijgen. In plaats van de geplande starttijd om 6.15 uur lokale tijd, start de eerste motorrijder vrijdag om 8.00 uur lokale tijd (14.00 uur NL-tijd). De eerste auto vertrekt volgens het nieuwe schema om 9.50 uur lokale tijd (15.50 uur NL-tijd).

 

Met het verplaatsen van de starttijden kiest de organisatie ervoor om het niet op een verrassing aan te laten komen. Eerder liet de organisatie de deelnemers wel van start gaan toen heftige mist een belemmering vormde voor deelnemers. Het zorgde er onder meer voor dat Joan Barreda in de derde etappe op moest geven. De Spanjaard reed zijn Honda een ravijn in terwijl zijn zicht beperkt werd door de mist.

Zowel Barreda als ook collega Matthias Walkner waren na afloop van de etappe kritisch op de keuze van de organisatie om de deelnemers te laten vertrekken.

Bron Motorsport.com
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.