Ga naar inhoud

Ford overweegt toekomstplannen, Formule E reële optie


dreka

Aanbevolen Berichten

Ford overweegt toekomstplannen, Formule E reële optie.

image.png.01c631b9e65a995803f8508f85fc7c24.png

Ford bekijkt momenteel hoe de toekomst in de autosport eruit moet komen te zien. Het merk wil graag betrokken blijven, maar dan wel op een manier die aansluit bij hun ambities met de straatauto's. Dankzij die optelsom is de Formule E nog altijd een reële optie voor het bedrijf.

 

Mark Rushbrook, de wereldwijde leider van Ford Performance Motorsports, laat aan Motorsport.com weten dat het merk geïnteresseerd in allerlei 'elektrische vormen van autosport' en dat de Formule E derhalve nog steeds een agendapunt is. Zijn opmerkingen komen een jaar nadat Ford al in een vergevorderd stadium gesprekken voerde met de Formule E-organisatie en dicht bij toetreding leek te zijn. "We hebben in 2018 erg nauwgezet naar allerlei raceklassen gekeken om de kansen in elektrische vormen van autosport, ofwel hybride of volledig elektrisch, af te wegen. Wij zijn nog steeds met deze studie bezig, maar hopen nog ergens begin 2019 een besluit te nemen."

 

Rushbrook liet zich ook meteen ontvallen dat er nog steeds ruimte is voor Ford in de Formule E, ondanks dat het kampioenschap met de intrede van Porsche in 2019-2020 de maximale bezetting van twaalf teams en dus 24 auto's zal bereiken. "Het zou betekenen dat we kunnen samenwerken met een bestaand team op de grid", ziet de voorman van de race-afdeling nog voldoende mogelijkheden. Dit laatste geldt ogenschijnlijk niet voor deelname aan het 'WEC Super Season' vanaf 2020-2021, aangezien de nieuwe hypercar-reglementen in Noord-Amerika niet al te veel handen op elkaar krijgen. Deelname aan de DPi-categorie van het IMSA-kampioenschap ligt in dat opzicht nog iets meer voor de hand, al sluit Rushbrook af met de mededeling dat al die verschillende opties momenteel nog worden afgewogen.

Met medewerking van Tom Errington

Bron Motorsport.com

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.