Ga naar inhoud

Jaguar Land Rover zet 10 procent van personeel op straat


dreka

Aanbevolen Berichten

Jaguar Land Rover zet 10 procent van personeel op straat.

image.png.73d7b11814b964ffcb1ac77b63b761d5.png

Het ontslag van een man of 4.500 bij Jaguar Land Rover heeft volgens de fabrikant vooral te maken met de krimpende handel in dieselwagens. Kan zijn, maar het is wel opvallend dat het personeel precies in het VK op straat wordt gezet. Brexit much?

Natuurlijk, de verkoop van dieselwagens is de laatste tijd in een vrije val geraakt. Desondanks is het nauwelijks voor te stellen dat kopers van Land Rovers en Jaguars zich plotseling door banale dingen als 'de economie' of 'het milieu' laten leiden. Die kopen gewoon waar ze zin in hebben, of het nou Britten, Indiërs of Chinezen zijn. Jaguar Land Rover (JLR) grijpt de verkoopval van de diesel echter wel aan om het ontslag van ongeveer tien procent van te rechtvaardigen. 

Als verstokte dragers van aluhoedjes lijkt ons dat geen juiste verklaring. JLR heeft fabrieken in het Verenigd Koninkrijk, India, China en sinds kort in Tsjechië. Toch vallen bijna alle 4.500 ontslagen op het thuiseiland. Verdacht, niet? Over een paar maanden ligt het eiland weer ouderwets geïsoleerd mijmerend naar zijn eigen geschiedenis als wereldheerser te kijken. De auto's die daar geproduceerd worden zitten klem, terwijl er een glimmende fabriek met een capaciteit van 150.000 auto's midden in 's werelds grootste vrijhandelszone staat. U gaat ons niet wijsmaken dat het strategisch niet verstandiger is om die auto's daar dan in elkaar te schroeven.

Het helpt voor de beslissing dat JLR tussen april en september bijna vierhonderd miljoen euro verloor. Maar als het zonder Brexit al zo bagger gaat, dan kun je maar beter vast saneren voordat de ellende op het eiland compleet is. 

M. Goes .

Bron autobahn.eu

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.