Ga naar inhoud

Marcel Snijders tweede week in met kapotte kruisbanden


dreka

Aanbevolen Berichten

Marcel Snijders tweede week in met kapotte kruisbanden

Geschreven door Natascha Kayser op 12 jan 2019.

image.png.f846b1e9916308700d8e32f3d5af075f.png

Marcel Snijders begint de tweede week van de Dakar Rally met kapotte kruisbanden. In een rivierbedding kwam hij ten val, waarbij hij de motor tegen zijn knie aan kreeg. Met tape en pijnstillers kwam hij de marathonetappe door. Op de rustdag haalde hij voorzichtig de tape eraf, maar dat had hij beter niet kunnen doen. “Het is helemaal dik en blauw nu.”

Later op de dag brengt Snijders in het bivak van Arequipa een bezoekje aan de teamarts van Team De Rooy, die de knie zal bekijken en opnieuw intapen. “Ik mag er mee rijden; die keuze is aan mij. Ik wil het ook zeker proberen, maar gaat het niet dan gaat het niet. Dag 7 wordt een heel zware dag, waar ik best tegenop zie, maar als ik daar doorheen kom, moet het goedkomen.”

Het ging mis toen Snijders in een rivierbedding vol stenen aan het zoeken was naar de juiste route. “Ik reed helemaal niet hard”, vertelt hij. “Misschien 30, 35 km/u. Ik zag een Kamaz rijden en wilde er achteraan. Terwijl ik naar die truck keek om te zien waar hij heen ging, lag ik ineens op de stenen. De motor viel tegen mijn knie aan, mijn onderbeen draaide 90 graden en ik hoorde het knakken.”

Een andere motorrijder hielp Snijders om zijn motor weer overeind te zetten. Heel rustig reed hij de etappe uit. In het bivak werd zijn knie ingetapet door de medische dienst en kreeg hij pijnstillers. “Maar vanochtend voelde ik het bloed er doorheen sijpelen, dus haalde ik de tape eraf en nu is het helemaal dik en blauw. Ik hoop dat ik straks mijn brace er nog omheen krijg. Dan kan ik wel rijden.”

De motorrijders vertrekken zaterdagavond om 17.00 uur lokale tijd alweer uit het bivak van Arequipa naar de start van etappe 6.  

Bron rallymaniacs.com

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.