Ga naar inhoud

Gerben Lieverdink ontspannen op de rustdag


dreka

Aanbevolen Berichten

Gerben Lieverdink ontspannen op de rustdag.

Geschreven door Natascha Kayser op 12 jan 2019.

image.png.ccb3986f315db00e114c3af99d8bdd90.png

Een paar blaren op de handen en een houten kont van de lange verbindingen: dat is de enige schade die Gerben Lieverdink heeft opgelopen in de eerste week van de Dakar Rally. “Ik had verwacht dat ik geradbraakt zou zijn, maar ik voel me nog verrassend goed”, vertelde de Achterhoeker op de rustdag in Arequipa, waar hij zijn spullen gereed maakte om zaterdagavond te vertrekken naar de start van etappe 6.

De rustdag halen was het eerste doel dat Lieverdink voor zichzelf had gesteld. In Arequipa om zich heen kijkend besefte hij dat het geen cadeautje was geweest. “Ik zag net de bezemwagen voorbij rijden, helemaal volgeladen met motorfietsen die al zijn uitgevallen. Ik heb er zelf ook een heleboel zien staan op de proef: compleet kapot, met het blok opgeblazen. Niet normaal. Ik ben zo blij met mijn KTM. Hij rijdt fijn, maar hij is ook gewoon oersterk. Ik weet niet of ik met een andere motor de duinen op was gekomen in de laatste etappe.”

Die vijfde etappe, de rit van vrijdag, was een soort bijltjesdag, meende Lieverdink. “Het was echt heel zwaar. Ik was dolgelukkig dat ik voor het donker de duinen uit was. Ik moest zo zoeken elke keer naar een spoortje dat nog goed was, anders kwam ik niet boven. Ze waren zó hoog, dat ik me een paar keer afgevraagd hoe ik daar in vredesnaam overheen moest. Ik heb één keer achter me naar beneden toen ik boven was; dat had ik beter niet kunnen doen. En de volgende was nóg hoger. Soms moest ik wel drie, vier keer opnieuw aanzetten. Ik ben denk ik honderd keer gevallen. Toen ik bij de finish was, moest ik even gaan zitten om uit te rusten en wat te eten en te drinken. Maar toen ging het wel weer. Ik heb een jas en een broek bij iemand gescoord en ben begonnen aan de rit van vier uur naar het bivak. Zo opgelucht dat ik hier ben.”

Met een grote glimlach keek Lieverdink naar zijn motor, die er weer spic en span bij stond voor de tweede week. Hij prees de monteurs en teamleiding van het BAS Dakar Team. “Het lijkt wel een fabrieksteam: over alles wordt nagedacht. Het staat allemaal weer piekfijn klaar voor de tweede week.”

Bron rallymaniacs.com

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.