Ga naar inhoud

Vandoorne positief ondanks "erg korte race" in Marokko


dreka

Aanbevolen Berichten

Vandoorne positief ondanks "erg korte race" in Marokko.

image.png.b72bfdbdad62c5ebbf6aa107c862e293.png

Na een rampzalig 2018 is ook het nieuwe jaar niet heel goed begonnen voor Stoffel Vandoorne. De voormalig McLaren F1-coureur geraakte in zijn tweede Formule E-race in Marrakesh niet ver door technische problemen en een aanrijding met teamgenoot Gary Paffett.

"Intens." Zo vatte Vandoorne zijn racedag in Marrakesh samen in gesprek met Motorsport.com. In de kwalificatie viel de wagen uit op het moment dat de Vlaming begon aan zijn snelle ronde. De race duurde vervolgens minder dan een halve ronde nadat hij teamgenoot Paffett raakte. Daarmee kwam opnieuw een vroegtijdig eind tot de race van Vandoorne.

"Dit was niet de uitkomst waar we op hadden gehoopt", vervolgde hij. "De kwalificatie was lastig, de wagen sloeg af toen we moesten pushen. Tot op dat moment zag het er vrij goed uit. Ik weet niet waar we geëindigd zouden zijn, maar ik denk wel dat we op het randje van de superpole zaten. Dat was best wel veelbelovend in die omstandigheden. Ik weet niet wat het probleem was. Dat moet denk ik onderzocht worden, maar het was iets waar we niet echt invloed op hadden. Het zat waarschijnlijk in de software en we moeten afwachten en zien wat de oplossing is. Hopelijk is het voor de volgende race opgelost."

Gevraagd wat er precies gebeurde in de eerste ronde, vertelde Vandoorne: "De race was heel erg kort. Ik raakte Gary in de eerste bocht nadat mijn remmen blokkeerden en met alle rook en chaos voor me kon ik niet echt zien waar ik heen ging. Dat was onfortuinlijk, ik raakte de zijkant van de wagen van Gary en daardoor waren onze wagens kapot. Het is spijtig. Als team hadden we veel kunnen leren en was er veel informatie om te verzamelen. Het was fijn geweest om in de race te zitten, zeker gezien het feit dat het zo onvoorspelbaar was met heel veel actie. Ik denk dat we hier weer van kunnen leren en dat we in Santiago een beter weekend kunnen hebben."

Het Formule E-debuut van Vandoorne kan voorlopig met enige zekerheid omschreven worden als niet gelukkig. De coureur geeft zijn HWA AG-team echter de tijd om de zaken op orde te krijgen. "We hebben niet zelf de controle over veel van onze problemen en zijn afhankelijk van andere factoren. Het gaat wat tijd kosten om dat allemaal onder de knie te krijgen." Vandoorne ziet de potentie bij zijn nieuwe werkgever. "We kunnen constant in de top-tien kwalificeren, dat is gewoon mogelijk. Het is eerst zaak om een probleemloos weekend te rijden, dan weten we iets meer. We zien veel marge voor verbetering en het is niet zo dat we niet weten wat we moeten doen. Het seizoen is toch wel vrij productief tot nu toe, ondanks dat we niet veel hebben kunnen rijden. We hebben de informatie om de auto verder te verbeteren."

Bron gpupdate

image.png

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.