Ga naar inhoud

Herwin Hopmans uit duinpannetje gered door Mirjam Pol


dreka

Aanbevolen Berichten

Herwin Hopmans uit duinpannetje gered door Mirjam Pol

Geschreven door Natascha Kayser op 14 jan 2019.

image.png.4750d83ff387b18c2571a71c1c93b04d.png

Tot 60 km in de proef van de zesde etappe ging Herwin Hopmans als een speer. De duinen waren hoog en zwaar, maar Hopmans kwam er goed doorheen. Totdat hij een verkeerde afslag nam en in een duinpannetje terecht kwam. “Het was maar een meter of drie, maar wel zo steil, dat ik er niet uit kwam.”

Te voet klom Hopmans naar de rand, waar hij met een sigaretje en wat te drinken zat te wachten tot er iemand kwam om hem te helpen. “Maar er kwam niemand. Pas na lang wachten, zag ik iemand rijden: Mirjam Pol. Het bleek dat ik kort voor dat duinpannetje naar links had gemoeten. Samen met Mirjam heb ik de motor uit dat gat gekregen. Dat had ik alleen nooit gekund. Ze wilde niet eens dat ik daarna bij haar bleef voor het geval er iets zou gebeuren. ‘Rij je eigen tempo maar, het komt wel goed’, zei ze.”

De resterende 285 km van de proef naar San Juan de Marcona kende Hopmans weinig problemen. “Ik dacht dat ik twee waypoints had gemist. Ik was zo druk met beulen tegen een berg op, dat ik er niet op had gelet. Maar aan de finish bleek dat ik alles gewoon had.”

Bron rallymaniacs.com

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.