Ga naar inhoud

Haas wil verandering en dreigt met vertrek uit Formule 1


dreka

Aanbevolen Berichten

Haas wil verandering en dreigt met vertrek uit Formule 1.

image.png.1d62f3f83c22fb392fa3508ad93233a0.png

Guenther Steiner heeft laten weten dat een langer verblijf van Haas in de Formule 1 zinloos is als de koningsklasse op termijn niet verandert. Volgens de Italiaanse teambaas moet zijn formatie enig perspectief krijgen om het gat met de drie topteams te dichten.

Door de grote onderlinge verschillen werd er in 2018 veelvuldig gesproken over de Formule 1A - bestaande uit Mercedes, Ferrari en Red Bull Racing - en overige teams in de Formule 1B. Volgens Steiner is deze situatie voor de korte termijn nog wel acceptabel, maar moeten de reglementen vanaf 2021 de zaak significant veranderen. "Ik denk dat het voor twee jaar nog wel te doen is, maar als er daarna geen verandering komt dan heeft het op een bepaald moment geen zin meer voor ons om gewoon maar mee te doen", dreigt Steiner alvast met een vertrek van Haas tegenover Motorsport.com.

"Ook bedrijfsmatig werkt het niet als je nooit kunt genieten van podia en overwinningen. Dan heeft het na een bepaalde tijd simpelweg geen nut meer om hier te zijn", zet hij zijn stellingname extra kracht bij. "Waarom zou ik mijn hele leven extreem hard werken en de hele wereld over vliegen als ik toch al weet dat ik maximaal hetzelfde kan bereiken als het jaar ervoor? Dat heeft geen zin, totaal geen zin." Steiner hoopt voor verbetering vooral op de invoering van een budgetplafond, al lijkt dat nog niet meteen dichtbij. "Maar de Formule 1 verandert wel continu en dat maakt het voor mij interessant. We blijven dus hopelijk niet nog twintig jaar hetzelfde doen, want alles verandert op zijn tijd", houdt Steiner nog altijd enige hoop.

Met medewerking van Jonathan Noble

Bron gpupdate

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.