Ga naar inhoud

Knie van Marcel Snijders houdt zich goed


dreka

Aanbevolen Berichten

Knie van Marcel Snijders houdt zich goed.

Geschreven door Natascha Kayser op 15 jan 2019.

image.png.918401a6a11aca12e37b4351e2dd2e20.png

Hij stond net op het punt om weer even bij de dokter van Team De Rooy langs te gaan. De knie van Marcel Snijders houdt zich goed, maar verzorging en op zijn tijd nieuwe tape om het spul te stabiliseren zijn wel nodig. “In de zesde etappe heb ik er nog wel last van gehad, maar vandaag eigenlijk nauwelijks”, zei Snijders na afloop van de zevende etappe in het bivak van San Juan de Marcona.

Snijders had opgezien tegen de twee dagen na de rustdag. “Als ik dag 7 doorkom, red ik het wel”, had hij zaterdag gezegd. Inmiddels kan hij terugkijken op twee helemaal niet zo verkeerde dagen. “Het gaat boven verwachting goed”, vindt Snijders. “Als ik door een gat rijd voel ik het natuurlijk wel en als ik in de duinen de motor overeind moet trekken, is het ook niet fijn. Maar verder valt het reuze mee. Als ik eenmaal rijd, is er geen probleem.”

Snijders is blij dat beide etappes uit vooral zand en duinen bestonden. Dat valt tenminste niet hard. “Ik heb alleen een paar omvalmomentjes gehad, op heel lage snelheid. Stelt niks voor. Al heb ik inmiddels wel al drie handkappen kapot, vandaag gelukkig de rechter, want die moet je kopen in setjes van twee. Dus een rechter kap had ik nog.”

De motor staat er verder goed en kost Snijders niet veel tijd. “Ik heb respect voor de motor. Het is af en toe zulk zwaar zand, maar daar komt de KTM prima doorheen. Ik heb niet alle duinen gehaald. Soms moest ik zo vaak aanzetten, dat ik er maar omheen ben gereden. Tegen mijn principes in heb ik ook een waypoint gemist. Tot op 120 meter kwam ik erbij, maar steeds niet dicht genoeg. Na anderhalf uur zwoegen vond ik het welletjes. Het kostte zoveel tijd dat ik toch al in het donker kwam te rijden. Vandaag (dag 7) gelukkig niet. Ik had eindelijk weer eens tijd om te douchen, voor het eerst in vier dagen.”

Bron rallymaniacs.com

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.