Ga naar inhoud

Newey weer volledig gemotiveerd voor F1 dankzij Honda.


dreka

Aanbevolen Berichten

Newey weer volledig gemotiveerd voor F1 dankzij Honda.

Newey weer volledig gemotiveerd voor F1 dankzij Honda
Adrian Newey is naar eigen zeggen - en volgens zijn werkgever Red Bull Racing - helemaal gemotiveerd om het Formule 1-project met Honda tot een succes te maken. Volgens Helmut Marko heeft de overstap naar het Japanse merk 'een compleet andere' Newey opgeleverd.

Newey staat sinds jaar en dag bekend als begenadigd ontwerper in de Formule 1-wereld, maar was de afgelopen jaren niet altijd even gemotiveerd om dag in, dag uit met de koningsklasse bezig te zijn. Zo werkte hij aan een futuristische Aston Martin en maakte hij een uitstapje naar het zeilen. Andere merken - waaronder Ferrari en Porsche - ondernamen pogingen om de Brit te verleiden tot een overstap, maar Red Bull vond een manier om de sterontwerper binnenboord te houden en hem een attractieve werkomgeving te blijven bieden. "Newey wil geen standaard werkdagen meer. Hij werkt nu voor ons op basis van een soort dagvergoeding", openbaart Marko tegenover Motorsport.com.

Volgens de Oostenrijker geeft dit Newey de gewenste vrijheid, terwijl de overstap naar Honda wonderen doet voor zijn motivatie. "Als Newey weet dat hij met de motor toch geen kans heeft, dan krijg je niet dezelfde Newey als vandaag de dag", refereert de Oostenrijkse topadviseur aan de afgelopen jaren met Renault. "Hij was in december bijvoorbeeld in het Honda Development Centre in Sakura", schetst Marko de betrokkenheid. Volgens hem is de commitment van Newey een 'grote factor' in eventueel succes van Red Bull Racing. "We hebben nu een manier gevonden om aan zijn persoonlijke wensen te voldoen, terwijl hij zijn waarde heeft voor het team."

Newey zit momenteel in zijn laatste contractjaar met Red Bull waardoor kapers weer op de kust liggen, al is Marko vastberaden om hem langer in Milton Keynes te houden. "Newey is cruciaal. Toen de nieuwe reglementen kwamen, kozen we de verkeerde richting, maar in Barcelona hadden we alweer een competitieve auto. Dat is Newey. Hij ziet, zelfs zonder allerlei technische data, meteen wat er fout is. Hij heeft ook geen computer in zijn kantoor, alleen maar een groot tekenbord, waardoor ik me er meteen thuis voel. Iemand anders moet het dan weer omzetten in computertaal, zodat de anderen het ook kunnen begrijpen. Maar de kern is gewoon: 95% van wat hij ontwerpt, is goed."

Met medewerking van Christian Nimmervoll .
Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.