Ga naar inhoud

NLZIET: Minder kijktijd op desktops en tablets


dreka

Aanbevolen Berichten

NLZIET: Minder kijktijd op desktops en tablets.

image.thumb.png.1a3b1eebbf8a25a685726f9e6b66dcd0.png

Streamingdienst NLZIET concludeert op basis van eigen gebruikscijfers dat er steeds minder televisie wordt bekeken op tablets en desktops. Het televisietoestel is nog steeds het belangrijkste apparaat waarop gekeken wordt naar de streamingdienst.

Streamingdienst

NLZIET is de gezamenlijke streamingdienst van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), RTL en Talpa (SBS). Naast het on-demand kijken van het aanbod van de televisiezenders van de genoemde mediabedrijven kan er ook live naar televisiezenders worden gekeken. De dienst wordt volgens eigen gebruikscijfers het meeste bekeken op een televisiescherm.

Belangrijkste apparaat

Met een aandeel van 57% is het televisietoestel veruit het belangrijkste apparaat op gebied van online live televisie en video on demand geworden. Deze 57% aan kijktijd is onder te verdelen in 31% settopbox (Apple TV en Chromecast) en 26% smart tv’s.

Kijkers nemen hun online kijkgedrag steeds meer mee naar het grote scherm. “De huidige connected tv’s en streaming devices maken het nieuwe tv-kijken laagdrempelig en bieden een volwaardig en voordelig alternatief voor een tv-abonnement.“, aldus NLZIET.

Tablets

Het kijkaandeel op dekstops (computers) en tablets neemt steeds meer af. Het gedeelte abonnees dat op een desktop kijkt is van 30% naar 19% gedaald. Het kijkaandeel op tablet is van 22% naar 14% gedaald.

Cijfers

Het is niet duidelijk op basis van welke aantallen het onderzoek is gebaseerd. Daarnaast is het gebruik van andere on-demand diensten zoals Netflix, Videoland en Youtube niet in deze cijfers meegenomen.

Bron mediamagazine.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.