Ga naar inhoud

Racing Point verwacht weinig van nieuwe F1-reglementen


dreka

Aanbevolen Berichten

Racing Point verwacht weinig van nieuwe F1-reglementen.

image.png.9c7a8056cccd5b908bde91b21da9ffc3.png

De nieuwe reglementen voor het aanstaande Formule 1-seizoen zijn volgens Racing Point geen kleine verandering op weg naar de omslag in 2021. Het team van Lance Stroll en Sergio Perez spreekt van een grote ommekeer en het 'slechtst mogelijke resultaat' op aerodynamisch vlak.

De grootste verandering voor 2019 zit in de versimpelde voorvleugel, die minder gevoelig moet zijn voor het rijden in vuile lucht en dus meer langdurige gevechten mogelijk moet maken. Om fans meer spektakel te kunnen bieden, neemt de Formule 1 daarbij een bepaald snelheidsverlies voor lief. "Deze relatief kleine veranderingen maken een groot verschil", laat technisch directeur Andy Green namens Racing Point aan Motorsport.com weten. "We hebben maanden geleden onze eerste tests in de windtunnel gedaan en daaruit bleek dat we enkele seconden per ronde langzamer zullen zijn en met een slecht gebalanceerde auto zitten. Dat is eigenlijk de slechtst denkbare uitkomst."

Deze 'slechte' technische uitkomst is - tot op zekere hoogte - ook precies de bedoeling om de amusementswaarde weer te verhogen. "Hopelijk levert het allemaal meer 'close racing' op", hoopt Green, al is hij zelf nog buitengewoon sceptisch over het mogelijke effect. "Ik denk dat we geen grote veranderingen gaan zien in het volgen van een andere auto. Ik hoop natuurlijk dat ik het mis heb en dat het wel allemaal positief uitpakt. Maar op basis van analyses die wij hebben gezien, maakt het maar een heel klein verschil ten opzichte van het rijden in vuile lucht."

"Maar wij proberen nu in elk geval weer - net als iedereen - uit het gat, waar we door de nieuwe reglementen in zijn beland, te klimmen. Het is nog net geen complete verandering van de auto, maar scheelt niet veel", vervolgt hij zijn klaagzang over de veranderingen voor 2019. Positief is wel dat de overname door Lawrence Stroll het team kansen biedt om de reglementswijzigingen goed op te vangen. "Ik betwijfel of het oude Force India dit had kunnen opvangen. Door deze veranderingen moet je ook gedurende het hele seizoen blijven ontwikkelen en dan hadden wij het zeker moeilijk gehad. We zitten nu dus in een veel betere uitgangspositie en dat is wel alvast positief voor ons."

Met medewerking van Scott Mitchell .

Wat gaat er precies veranderen? De nieuwe F1-reglementen uitgelegd:

 

Bron gpupdate

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.