Ga naar inhoud

Renault wil nu ook van gearresteerde CEO Carlos Ghosn af


dreka

Aanbevolen Berichten

Renault wil nu ook van gearresteerde CEO Carlos Ghosn af.

image.png.e8bdac3e8039b4750e7c2dc584dda60c.png

Al weken zit Renault-CEO Carlos Ghosn gevangen in een Japanse cel. Hoewel Renault eerst niet wilde weten van een ontslag van hun geliefde baas, beginnen nu barsten in de Parijse Bastille te komen: ze zoeken een vervanger.

Eind november vloog Carlos Ghosn nietsvermoedend naar Japan voor een bestuursvergadering met zijn collega's van Nissan en Mitsubishi, maar bij aankomst werd hij gearresteerd. Bij beide bedrijven bekleedde de Braziliaanse-Fransman de voorzitterspositie, maar de Japanners loosden hun baas al vlak na zijn arrestatie.

Renault bleef vertrouwen houden in Ghosn, hij is immers onschuldig totdat hij schuldig is bevonden door een rechter. In Japan werkt het rechtssysteem echter niet zo: ben je gepakt, dan leidt dat in 99% van de gevallen tot een veroordeling. Heel middeleeuws

Dat begint bij de Fransen inmiddels ook door te dringen. Ze wezen COO Thierry Bolloré eerder aan als interim-CEO, maar Renault lijkt nu ook echt te zoeken naar een nieuwe topman. In de afgelopen week liet het bedrijf nog een aantal keer weten dat ze alle vertrouwen in hun baas hadden, maar dat kan snel veranderen.

Het zou kunnen dat Thierry Bolloré "meer permanent" CEO wordt, maar het kan ook dat er een ander aangewezen wordt. Volgens de Franse zakenkrant Les Echos vergadert het topmanagement van Renauaanstaande zondag over de situatie. Mocht er een nieuwe topman (m/v) worden aangewezen, dan moeten de aandeelhouders nog instemmen. In het geval van Renault is dat voor een groot deel de Franse Republiek. Bruno Le Maire, minister van Financiën, staat nog steeds achter Ghosn: hij is onschuldig tot het tegendeel is bewezen.

Ghosn zit intussen mokkend vast en ook zijn familie laat steeds meer van zich horen. De soap gaat nog even door.

M. Goes .

Bron autobahn.eu

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.