Ga naar inhoud

Eurol in Dakar: Al-Attiyah pakt overtuigende zege in voorlaatste rit.


dreka

Aanbevolen Berichten

Eurol in Dakar: Al-Attiyah pakt overtuigende zege in voorlaatste rit.

Geschreven door Eurol in Dakar op 17 jan 2019.

image.png.fa4115f190666ef9b44e917071fcda3c.png

Nasser Al-Attiyah begint donderdag aan de laatste etappe van de Dakar Rally 2019 met een voorsprong van 51 minuten in het klassement. De Toyota-rijder pakte een knappe zege tijdens de negende etappe op woensdag. Eurol doet verslag van de prestaties van haar teams in de Dakar Rally.

Het verdedigen van zijn leidende positie was het belangrijkste voor Al-Attiyah tijdens de voorlaatste proef in de Dakar. Hij en navigator Mathieu Baumel werden echter de grote winnaars terwijl de concurrentie problemen kreeg. Met nog 112 kilometer te gaan in deze Dakar heeft Al-Attiyah een voorsprong van 51 minuten.

Giniel de Villiers zat op de eerste rang om assistentie te verlenen aan Al-Attiyah, mocht dat nodig zijn. Het bleek niet nodig en zo kon de Zuid-Afrikaan zelf ook een vlekkeloze etappe afwerken. Hij werd derde. Bernhard ten Brinke kwam tijdens de negende etappe niet meer in actie nadat hij krachtbron het dinsdag begaf.

Janus van Kasteren had beloofd nog een goed resultaat te scoren in de negende etappe. Na de vijfde plaats in etappe 8 wilde de Nederlander meer, maar zover kwam het niet. Al vroeg in de proef kregen ze problemen en werd het een moeilijk verhaal in de lastige duinen van Pisco.

Tim en Tom Coronel kregen hun portie problemen ook tijdens de negende etappe, op slechts 70 kilometer van de finish. De broers hadden problemen met het vermogen van de wagen en verloren enorm veel tijd. Even daarvoor lagen ze nog op koers voor een positie in de top-twintig.

Gert Huzink en Ed Wigman werkten wederom een pittige dag af in de halve marathon. Nadat Wigman de nacht na de achtste etappe doorbracht in de duinen, vervolgden zij hun weg in de negende etappe. Daarin jagen Huzink en Wigman nog altijd op een goed resultaat.

Bron rallymaniacs.com

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.