Ga naar inhoud

Steiner verdedigt Magnussen: "Hij is geen wilde coureur


dreka

Aanbevolen Berichten

Steiner verdedigt Magnussen: "Hij is geen wilde coureur.

image.png.0fe2b3847c1a6b6f17765f6311ffe4aa.png

Haas-teambaas Guenther Steiner zegt geen idee te hebben hoe Kevin Magnussen aan de reputatie komt een wilde coureur te zijn. De Deen kreeg vorig jaar van andere coureurs regelmatig de kritiek dat hij te agressief zou rijden en niet goed in zijn spiegels zou kijken.

"Laten we dit even recht zetten", laat Steiner aan Motorsport.com weten wanneer de rijstijl van Magnussen ter sprake komt. "Kevin is de coureur met de minste penalties. Op de een of andere manier heeft hij een slechte reputatie gekregen en is er het beeld ontstaan dat hij een wilde coureur zou zijn. Maar daar klopt niets van. Kijk maar naar de statistieken [Magnussen heeft op dit moment slechts twee punten op zijn superlicentie]. Laten we objectief zijn en niet subjectief. Objectief zijn doe je door te kijken naar hoeveel straffen een coureur heeft gekregen."

"Hij is niet zo wild als mensen denken", vervolgt Steiner. "Kevin is een racer. Hij vecht voor zijn territorium. En daar betalen we hem ook voor. We willen niet iemand die zich door iedereen laat inhalen." Ook dat Magnussen tijdens de tweede helft van het seizoen altijd minder zou presteren, is volgens Steiner niet waar. "Mensen denken dat Kevin altijd een slecht tweede helft van het seizoen rijdt. Nogmaals: waar komt dat vandaan? Hij heeft afgelopen jaar een paar goede races gereden in het tweede deel van het seizoen. Deed hij het net zo goed als tijdens de eerste helft van het seizoen? Nee. Maar dat doet mij nog niet concluderen dat het altijd zo gaat."

Met medewerking van Jonathan Noble .

Bron gpupdate

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.