Ga naar inhoud

Agentschap Telecom: “Etherpiraten zetten steeds zwaarder geschut in


dreka

Aanbevolen Berichten

Agentschap Telecom: “Etherpiraten zetten steeds zwaarder geschut in.

image.thumb.png.30dc6c08acf376d1df1013a1c2aef263.png

Agentschap Telecom luidt de noodklok over de verharding bij etherpiraten. Dit schrijft de toezichthouder in haar jaarverslag dat binnenkort verschijnt en waarover regionale omroep RTV Oost bericht.

“Grovere methoden”

Volgens het agentschap worden er door de etherpiraten steeds zwaardere zenders in gezet voor de uitzendingen. Daarnaast zouden ze ook “grovere methoden” gebruiken om uit handen te blijven van justitie.

“Verharding”

Er is duidelijk sprake van een verharding. In twee opzichten. Er wordt met zenders met steeds meer vermogen uitgezonden, maar ook als het gaat om intimidatie van onze inspecteurs. Bedreigingen en zelfs ook fysiek geweld.“, aldus Frans van Bergen van Agentschap Telecom.

“Beperkt budget”

Hydraulische sloten, containers die in containers worden gezet. Dat opruimen moet dan onder toezicht van de Arbeidsinspectie en dan moeten er peperdure gespecialiseerde bedrijven worden ingeschakeld om bijvoorbeeld asbest af te voeren. Het is heel simpel: het AT heeft een beperkt budget en met een paar van die dure ontmantelingsoperaties ben je er dan al snel doorheen.“, aldus Van Bergen tegenover de regionale omroep.

Uitzendlocaties

Etherpiraten maken steeds vaker gebruik van hoge uitzendlocaties zoals hoogspanningsmasten en masten voor mobiele telecommunicatie. Hierbij worden soms containers gebruikt die hermetisch zijn afgesloten om de zenderapparatuur te beschermen tegen het agentschap.

Harde kern

Ondanks dat de boetes voor illegaal uitzenden omhoog zijn gegaan blijft er een harde kern over die blijft uitzenden. Agentschap Telecom heeft hier een aantal jaren geleden ook al melding van gedaan. Binnenkort komt Agentschap Telecom met haar jaarverslag over 2018 ‘Staat van de ether’.

Bron mediamagazine.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.