Ga naar inhoud

Finse autosportbond start onderzoek naar F1 Grand Prix


dreka

Aanbevolen Berichten

Finse autosportbond start onderzoek naar F1 Grand Prix.

image.png.b13aeaddca47002d4ed5fe45c4b10170.png

De Finse autosportfederatie gaat onderzoeken of er een Formule 1-race georganiseerd kan worden in het land.

Finland is met vier wereldkampioenen en vijftig Grand Prix-overwinningen een van de meest succesvolle landen uit de Formule 1-geschiedenis. Toch heeft er nog nooit een GP plaatsgevonden. Finland en Nieuw-Zeeland zijn de enige landen die een wereldkampioen hebben voortgebracht maar nooit een F1-race hebben gehuisvest. De Finse nationale autosportfederatie AKK gaat nu een officieel onderzoek starten om te zien of een race tot de mogelijkheden behoort. De organisatie gaat onder meer bekijken of de KymiRing, waar in 2020 voor het eerst een MotoGP-wedstrijd moet plaatsvinden, geschikt is voor de koningsklasse van de autosport.

In een statement liet het circuit weten dat AKK bij het ministerie van Educatie en Cultuur budget heeft aangevraagd voor het onderzoek "om een realistische roadmap richting een mogelijke organisatie van een Finse F1 Grand Prix te creëren." AKK CEO Tatu Lehmuskallio voegde toe: "Finland heeft een excellent en uniek erfgoed in de racerij. Niet alleen hebben Finse Formule 1- en WRC-rallycoureurs de afgelopen seizoenen meer kampioenschapspunten verzameld dan de rijders uit enig ander land, ook beschikken we over internationaal erkende expertise om moderne, betrouwbare, duurzame en - vooral - spannende motorsportevenementen voor fans, partners en atleten op te zetten. De studie biedt ons gedetailleerde kennis over wat er nodig is om een competitie van het allerhoogste niveau te huisvesten. Dat zal ons ook enorm helpen bij het organiseren van andere race-evenementen."

Bron gpupdate

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.