Ga naar inhoud

Kubica zal in 2019 weer 'als een rookie' in F1 moeten beginnen


dreka

Aanbevolen Berichten

Kubica zal in 2019 weer 'als een rookie' in F1 moeten beginnen.

image.png.34a7286e24895846a1ce526ce6836110.png

Het seizoen 2019 kent op voorhand vele elementen om naar uit te kijken. Charles Leclerc in de Ferrari, de samenwerking tussen Honda en Red Bull en natuurlijk de komst van jong talent. Eén van die elementen is ook zonder enige twijfel de terugkeer van Robert Kubica: de voltooiing van een ongekend verhaal.

Alhoewel de rentree an sich een sprookjesachtige allure heeft - hij presteert immers het onmogelijke door terug te keren in de koningsklasse na een zwaar rally-ongeluk in 2011 - weet hij dat de uitdaging immens groot is. De Pool zat al langere tijd tegen een Formule 1-rentree aan te hikken, maar de verlossende witte rook bleef steeds uit. Dit veranderde toen Williams eind 2018 bevestigde de sprong in het diepe wel aan te durven en hem een volwaardig racezitje aan te bieden. "In Australië zal ik dus eerder weer een rookie zijn dan iemand die al vijf seizoenen heeft gedraaid", zegt Kubica tegenover Motorsport.com.

De reden daarvoor schuilt niet alleen in zijn persoonlijke geschiedenis en de fysieke schade, maar ook in de sport zelf. "De Formule 1 is zelf enorm veranderd. Dat gebeurt natuurlijk altijd, maar als je de huidige situatie vergelijkt met auto's uit begin 2000 dan is dat echt een wereld van verschil. Ik weet dat ik dus keihard moet werken, maar kijk uit naar die uitdaging. En ik kijk er ook naar uit om weer een natuurlijk gevoel bij het rijden van een Formule 1-auto te krijgen. Deze flow krijg je door het gewoon weer structureel te doen, zeg maar eens per tien dagen. Dan gaat het allemaal wat meer vanzelf", is Kubica blij meer ritme te kunnen opdoen dan in zijn oude rol als reservecoureur.

Kubica zal bij Williams instappen aan de zijde van Formule 2-kampioen George Russell. Dat de jonge Brit alom wordt beschouwd als groot talent en dus een geduchte teamgenoot lijkt te zijn, maakt het niet bepaald makkelijker voor Kubica. Het referentiepunt wordt in eigen gelederen dus hoog gelegd. "Maar dan helpt het wel dat ik deze sport al lange tijd op zo'n hoog niveau beleef. Ik heb dus al ervaren wat het is om Formule 1-coureur te zijn en wat het betekent om tegen de beste coureurs te moeten racen", verwacht hij in dat opzicht wel van zijn ervaring te profiteren. "Ik houd dus beide benen op de grond en weet wat mij te wachten staat. Het is een eer om één van de twintig F1-coureurs te mogen zijn, maar ook een zware taak. Mensen zullen altijd wel oordelen, maar ik focus me gewoon op mijn eigen taken."

Met medewerking van Scott Michell en Lucy Morson .

Bron gpupdate

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.