Ga naar inhoud

Duitse klimaattafels ontsporen, willen landelijke snelheidslimiet


dreka

Aanbevolen Berichten

Duitse klimaattafels ontsporen, willen landelijke snelheidslimiet.

image.png.eeb1bc1cd453427c5d8f6d6703a806fb.png

Okay mensen, dit gaat helemaal fout. In Nederland gaan de gehaktballen in de ban, maar in Duitsland is het helemaal ernstig gesteld met de adviseurs: ze willen een snelheidslimiet invoeren in het land van de loden rechtervoet. NEIN! NEIN! NEIN!

Heel Europa is plotseling in de ban van het geloof dat we er allemaal aan gaan en daarom moeten er allerlei drastische maatregelen genomen worden. In Nederland stoppen we ineens met ons eigen aardgas, een plakje ham op brood is genocide en natuurlijk verhogen we gewoon even de prijs van alles

In Duitsland zijn ze doorgaans wat rustiger, maar ook daar is de gekte nu losgebarsten. De uitvinders van de dieselmotor, de benzinemotor én de (ongelimiteerde) Autobahn zijn plotseling boomknuffelaars geworden. Dat steden verboden terrein worden voor diesels is nog tot daar aan toe (u rijdt immers niet op duivelssap), maar nu hebben de klimaattafels in het land een schandalig plan bedacht

Snelheidslimiet

Als het aan het "Nationalen Plattform Zukunft der Mobilität" (nationaal platform voor de toekomst van mobiliteit) ligt voert Duitsland een nationale snelheidslimiet op de Autobahn in. Als auto's nergens sneller mogen dan 130 kilometer per uur zou dat waarschijnlijk in een keer alle ijsbeertjes redden.

Daarnaast stelt het platform voor om de ongelijkheid tussen de belasting op diesel en die op benzine af te schaffen. Nu betalen dieselaars 22 cent per liter minder accijns dan de benzinerijders. Vanaf 2022 moet dat verschil afgelopen zijn (om de diesel de genadeklap te geven). Overigens moet die belasting vervolgens in tien jaar met 1 cent per jaar omhoog gaan.

De opbrengsten van de verhoogde belastingen zijn ook al uitgegeven. U raadt het al: kopers van een elektrische auto krijgen een premie. Gedacht wordt aan een eurootje of 8.000 voor de bofkonten die zich een nieuwe batterijmobiel kunnen veroorloven. Ook in Duitsland worden de minderbedeelden die alleen een tweedehandsje kunnen betalen getrakteerd op een dikke vette middelvinger: gaat u maar lekker door de regen lopen.

M. Goes .

autobahn.eu

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.