Ga naar inhoud

Luistercijfers: NPO Radio 2 marktleider in november/december


dreka

Aanbevolen Berichten

Luistercijfers: NPO Radio 2 marktleider in november/december.

image.thumb.png.2d165305fc527fc6934c20e4d9fb1d18.png

In de meetperiode november/december van dit jaar is NPO Radio 2 de best beluisterde radiozender van Nederland. Dit blijkt uit de luistercijfers over deze periode die vandaag zijn bekendgemaakt door Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO).

Marktleider

NPO Radio 2 behaalde een marktaandeel van 16,9 procent in deze meetperiode.In  de vorige meetperiode was dit nog 11,2 procent. De Top 2000 die rond de kerstperiode wordt uitgezonden door de radiozender levert traditiegetrouw een hoog marktaandeel op in deze periode. In de top 3 zijn ook Radio 538 en Sky Radio te vinden. Radio 538 moet 1 procent marktaandeel inleveren.

Dalers

Veel radiozenders moeten deze meetperiode marktaandeel inleveren. Naast Radio 538 zijn dit onder andere Radio 10, Qmusic, 100%NL, Slam, NPO Radio 5 en NPO Radio 1.

3FM

De actie NPO 3FM: Lifeline zorgt voorlopig voor weinig extra luisteraars. De radiozender moest 0,2 procent marktaandeel inleveren.

Rapportage

De rapportage is gebaseerd op een landelijk representatieve steekproef van 7264 respondenten. De gemiddelde luistertijd is in deze periode was 2 uur en 48 minuten. In de vorige meetperiode was de luistertijd 2 uur en 35 minuten.

NLO

Het Nationaal Luister Onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO). De meting van de luistercijfers over de periode december/januari worden in februari bekend gemaakt:

Luistercijfers over voorgaande perioden vindt u hier. Marktaandelen op een rij:

201812_luistercijfers.jpg

Bron mediamagazine.nl

 
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.