Ga naar inhoud

Hoe Tilke voor een spectaculaire GP van Vietnam wil zorgen


dreka

Aanbevolen Berichten

Hoe Tilke voor een spectaculaire GP van Vietnam wil zorgen.

image.png.96c406aa3eabbd430f3706cae95a8ade.png

Rond deze tijd beginnen in het Vietnamese Hanoi de eerste bouwwerkzaamheden aan het gloednieuwe Formule 1-circuit. Ontwerper Hermann Tilke hoopt een huzarenstukje af te leveren.

In 2020 staat Vietnam voor het eerst op de Formule 1-kalender. In veertien maanden tijd moet er een gloednieuw uitdagend stratencircuit ontwikkeld worden. De baan krijgt een lengte van 5,656 kilometer met 22 bochten, drie lange rechte stukken en bestaat voor tweederde uit openbare weg. In het verleden is regelmatig gebleken dat stratencircuits niet voor veel spektakel zorgen (Monaco) en ook ontwerper Tilke heeft enkele malen de plank aardig misgeslagen (Abu Dhabi). Dat moet in dit geval anders worden.

"Vanwege de drie rechte stukken kan men het zich niet veroorloven met heel veel vleugel te rijden", legde Tilke uit aan Auto Motor und Sport. "Dat heeft tot gevolg dat er in de bochten iets meer gegleden wordt. Ik denk dat we heel wat actie te zien krijgen. Het wordt niet gemakkelijk voor de rijders." 

Het doel is eenvoudig: het ontwikkelen van een circuit waarop goed ingehaald kan worden. De ontwerper liet zich inspireren door bestaande circuits, zoals de eerste bocht van de nieuwe Nürburgring, heuvelop in Monaco, de Esses in Suzuka en de Sunway Lagoon-bochten op Sepang. Nadeel is echter dat het beoogde gebied in Vietnam zo vlak als een biljartlaken is: "We proberen nu om middels banking van de bochten wat profiel aan te brengen."

Tilke en zijn team denken ook na over manieren om de race op strategisch vlak interessant te maken. De pitstraat moet daarbij een belangrijke rol gaan spelen. Door de laatste en eerste bocht af te snijden via de pitstraatingang, moet de tijd in de pits aanzienlijk verkort worden. Dat maakt het lucratiever om meer stops te maken: "De coureurs rijden een hele bochtencombinatie minder. Dat bespaart extreem veel tijd. Dat was het idee van de Formule 1-bazen", gaf hij ruiterlijk toe.

Bron gpupdate

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.