Ga naar inhoud

Formule 1 mikt op tweede Grand Prix in China


dreka

Aanbevolen Berichten

Formule 1 mikt op tweede Grand Prix in China.

image.png.d780273010621c4a9834b7d57d84b864.png

De Formule 1 zou op de lange termijn 'dolgraag' nog een race willen organiseren in China. Dat heeft Murray Barnett, hoofd van global sponsorship bij de F1, gezegd in gesprek met het Chinese nieuwsagentschap Xinhua.

De Chinese Grand Prix wordt al sinds 2004 verreden op het circuit van Shanghai. De race is dit jaar zelfs de duizendste race in de geschiedenis van de Formule 1. De koningsklasse van de autosport heeft China aangemerkt als een van de groeimarkten. Het Aziatische land is inmiddels de tweede economie van de wereld en bovendien een belangrijke uitvalsbasis voor autofabrikanten. Barnett was in Peking aanwezig voor een strategisch overleg en vertelde: "We zouden heel graag een tweede race organiseren in China. Het gaat op de korte termijn waarschijnlijk niet gebeuren vanwege het toch al overvolle schema. We zouden heel graag een manier vinden om hier nog een Grand Prix te organiseren. We bekijken een aantal zaken om te zien hoe we op regionaal vlak meer interesse kunnen wekken voor de sport. We kunnen hier niet alleen zijn voor een Grand Prix die drie dagen duurt. We moeten zorgen dat we het hele jaar zichtbaar zijn in China waardoor we lokaal relevant worden en een grotere fanschare krijgen."

Meer dan de helft van de landen waar momenteel een Grand Prix georganiseerd wordt, heeft geen coureur in de Formule 1. Ma Qing Hua was lange tijd de coureur die China had moeten vertegenwoordigen in de koningsklasse, maar hij kwam niet verder dan enkele optredens in vrije trainingen met HRT en Caterham. Op dit moment is Guan Yu Zhou China's hoop in bange dagen. De 19-jarige coureur is in 2019 onderdeel van de Renault Academy en gaat van start in de Formule 2. Barnett zou graag een Chinese coureur in de Formule 1 zien. "Dat zou geweldig zijn. Uiteindelijk nemen de teams daarover een beslissing, maar ook zij zien wat voor geweldige kansen China kan brengen. Je weet het nooit, wellicht zien we hem snel in de Formule 1."

Geleerd van het verleden
Het toevoegen van een tweede F1-race in China zou ongetwijfeld gevolgen hebben voor de toch al vrij forse kalender, maar Liberty Media heeft in het verleden laten weten bereid te zijn de kalender uit te breiden tot 25 races. Liberty heeft reeds aangekondigd dat het in 2020 een Grand Prix van Vietnam wil organiseren. Barnett heeft aangegeven dat de fouten uit het verleden niet opnieuw mogen gebeuren nadat men tevergeefs probeerde F1 onder de aandacht te brengen in Zuid-Korea en India. "We hebben geleerd wat we toen fout gedaan hebben en willen die fouten niet opnieuw maken", voegde hij toe. "Die races waren onderdeel van een relatief korte deal, maar wij investeren nu liever in de lange termijn."

Met medewerking van Scott Mitchell .

Bron gpupdate

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.