Ga naar inhoud

Groep achter @GrandPrixAssen kondigt meer acties aan


dreka

Aanbevolen Berichten

Groep achter @GrandPrixAssen kondigt meer acties aan.

image.png.87c61e9d3a68519c5c89c4bc07f25aa1.png

"Wat een gaaf nieuws: TT Circuit Assen heeft de financiering voor de Formule 1 Grand Prix in Nederland helemaal rond! Alle lichten op groen voor een F1 GP in Nederland in 2020", viel er deze week te lezen op Twitter. Het bericht van @GrandPrixAssen kreeg opvallend veel aandacht, terwijl het account niet van de stichting is die de Formule 1 naar Assen probeert te halen en het geen nieuws is dat men in Drenthe het budget op orde heeft. Wie zaten er achter deze Twitterrel?

Dat @GrandPrixAssen geen officieel account is, is na één blik op het Twitter-profiel wel duidelijk. Er zijn maar vijf tweets geplaatst, de omslagfoto is niet al te best gephotoshopt en in de profieltekst staat nota bene geschreven dat het om Formule 1-fans gaat. "Is niet van ons", volgt al snel de bevestiging van Lee van Dam, die CEO is van The Netherlands Grand Prix Foundation, de stichting die zich hard maakt voor de komst van de Formule 1 naar het TT Circuit. Het account zou worden beheerd door een groep ondernemers uit Noord-Nederland die graag ziet dat de koningsklasse van de autosport vanaf 2020 in Assen racet. Zij zouden ook degenen zijn die achter het omleidingsbord zitten die eind vorig jaar bij de ingang van Circuit Zandvoort is geplaatst en het publiek naar het TT Circuit wijst.

"Dit was toch geen nieuws? We hebben bewust dit geplaatst omdat het geen nieuws was", zegt Van Keulen, die zijn rol bij de groep een 'hobbyklus' noemt, tegenover Motorsport.com. Afgevaardigden van The Netherlands Grand Prix Foundation hebben vorig jaar al meerdere keren duidelijk gemaakt dat het benodigde budget voor een Formule 1-race geen probleem vormt. Van Keulen: "Daarom verbaast het ons ook zo dat de tweet massaal is opgepakt. Het is blijkbaar een onderwerp dat leeft. Heel veel mensen zouden het kennelijk ongelofelijk mooi vinden als de Formule 1 naar Assen komt. Anders kan ik het niet verklaren." Dat terwijl er nauwelijks werk van het Twitter-account is gemaakt. "Het is bizar hoe zoiets uit de hand kan lopen, en nog wel met een tweet dat eigenlijk geen nieuwsfeit bevat. Dat belooft wat voor de komende weken", aldus Van Keulen, die alle commotie op met name social media 'eigenlijk wel grappig' zegt te vinden.

Van Keulen bevestigt dat de groep achter Grand Prix Assen ook verantwoordelijk is voor het planten van een omleidingsbord in Zandvoort, en het ophangen van een groot spandoek met de logo's van beide circuits en het woord 'hoofdingang' boven de A28, ter hoogte van de afslag naar het TT Circuit. "Dat komt uit dezelfde hoek", beaamt hij. "Het signaal dat wij als groep willen afgeven is dat wat ons betreft de gang naar Zandvoort nog geen gelopen race is, om maar in het jargon te blijven. En daar zullen we de komende tijd op allerlei wijzen aandacht voor gaan vragen."

'Vier dagen in de file'

Dat het TT Circuit een veel betere locatie is voor een Grand Prix van Nederland behoeft volgens Van Keulen nauwelijks uitleg: "Het heeft vooral te maken met het aantal plaatsen dat Assen kan bieden voor publiek, de bereikbaarheid en de kosten. Maar dit zullen we in de komende weken nog wel wat duidelijker voor het voetlicht brengen." Mocht uiteindelijk toch bekend worden dat de Formule 1 vanaf 2020 op Zandvoort racet, dan zal de oud-wethouder in wording waarschijnlijk wel de auto naar het westen pakken. Van Keulen: "Ik ben te veel liefhebber om nu al te zeggen: laat maar zitten dan. Maar ik verheug me er echt niet op om daar vier dagen in de file te moeten staan."

Wie er precies achter Grand Prix Assen zit, wil Van Keulen op donderdag nog niet prijsgeven. "Jullie bellen eigenlijk een paar dagen te vroeg", merkt Van Keulen lachend op. "Er wordt van alles voorbereid op het moment en we zouden eigenlijk liever nog niet naar buiten treden." Wel wil hij kwijt dat het niet alleen ondernemers zijn die zich aan de groep hebben verbonden. "Het is breder dan dat", aldus Van Keulen, die spreekt van 'een groep goedwillende amateurs'. "Er is een aantal mensen in Noord-Nederland dat de Formule 1 graag naar Assen wil halen. Zij hebben zich verenigd en zodoende is er wat gaande. Er zullen nog wel meer acties komen in de komende periode." Op vrijdagavond meldt RTV Drenthe dat er een stichting is opgericht genaamd Grand Prix Assen, waarbij zich inmiddels ongeveer vijftig bedrijven uit het noorden hebben aangesloten. Elke ondernemer zou goed zijn voor duizend euro campagnegeld.

Stand van zaken

Zandvoort staat momenteel op pole-position voor het mogen organiseren van een Nederlandse Grand Prix. Het circuit kreeg eind vorig jaar een brief van het Formula One Management waarin staat dat de Noord-Hollandse baan de voorkeur heeft van de koningsklasse van de autosport. Daar ligt nu een aanbod om vanaf 2020 opnieuw gastheer te zijn van een Formule 1-race, nadat er in 1985 voor het laatst een Grand Prix op het duinencircuit is verreden. Hiervoor moet Zandvoort echter nog wel het benodigde geld bij elkaar krijgen. Prins Bernhard van Oranje, eigenaar van het circuit, maakte aan Motorsport.com duidelijk dat dit de voornaamste uitdaging zal zijn. Formule 1-racedirecteur Charlie Whiting deelde eerder mee dat er aan de baan nauwelijks iets hoeft te worden aangepast.

Het TT Circuit dient momenteel als back-up. Mocht Zandvoort er niet in slagen om de financiën rond te krijgen, dan wordt er dus verder gesproken met The Netherlands Grand Prix Foundation, die zichzelf als potentiële promotor heeft opgeworpen voor een race op de Drentse omloop. TT Circuit-voorzitter Arjan Bos blijft hoopvol. "Als Zandvoort het niet voor elkaar krijgt, dan weten ze dat het in Assen kan. Want wij zijn er klaar voor. Ze weten dat er een risico is met Zandvoort, aangezien ze daar op het gebied van infrastructuur en accommodaties toch achterlopen. Maar misschien weten ze dat met tijdelijke voorzieningen wel op te lossen. Ik ben benieuwd", zei Bos eind vorig jaar in een interview met Motorsport.com. "Natuurlijk zou ik ervan balen als de race niet naar Assen zou komen. Ik wil graag winnen, net zoals dat Prins Bernhard van Oranje graag wil winnen."

Bron gpupdate

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.