Ga naar inhoud

Nederland maakt kans op uitzendlicenties BBC


dreka

Aanbevolen Berichten

Nederland maakt kans op uitzendlicenties BBC.

image.thumb.png.c24665f95e328228dd0b9895866b4490.png

De kans is aanwezig dat de Britse publieke omroep een aantal uitzendlicenties gaat onderbrengen in Nederland. Dit is het gevolg van de aanstaande Brexit. Naast Nederland zijn ook Ierland en België in de race.

Brexit

Het verhuizen van de uitzendlicenties is het gevolg van het uittreden van Groot Brittannië uit de Europese Unie waardoor onzeker is of de zenders met een Britse uitzendlicentie dezelfde rechten hebben als EU-uitzendlicenties waaronder EU-bescherming bij distributie.

BBC

De BBC zendt naast haar landelijke kanalen die bedoeld zijn voor het Britse vaste land zoals onder andere BBC One en BBC Two, ook een groot aantal kanalen uit die bestemd zijn voor landen buiten Groot-Brittannië. Denk hierbij aan BBC World, BBC First, BBC Entertainment en BBC Earth.

Om deze kanalen ook in de toekomst te mogen uitzenden in landen van de Europese Unie is de BBC op zoek naar een land binnen de Europese Unie om de uitzendlicenties onder te brengen. Naast Nederland zijn ook België en Ierland kanshebbers om de uitzendlicenties van de BBC binnen te halen.

Discovery

Eerder deze maand besloot mediabedrijf Discovery al om haar uitzendlicenties te verhuizen naar Nederland. Viacom International Media Networks (VIMN), 21st Century Fox en Viceland waren al bezig met het weghalen van hun uitzendlicenties uit het Verenigd Koninkrijk.

Bron mediamagazine.nl

  • Bedankt 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.