Ga naar inhoud

F1-promotors uiten zorgen over toekomst: "Iedereen is ontstemd"


dreka

Aanbevolen Berichten

F1-promotors uiten zorgen over toekomst: "Iedereen is ontstemd.

image.png.9b3d4aed37d36c2ae4c2164e69cc4ac0.png

Formule 1-promotors hebben in een gezamenlijke open brief hun zorgen geuit over de gang van zaken in de sport.

De Formula One Promoters' Association kwam eerder deze week in Londen bijeen. De zestien vertegenwoordigers van Grands Prix spraken over de huidige situatie in de koningsklasse van de autosport en de ontwikkeling in de afgelopen jaren sinds de komst van de nieuwe eigenaar Liberty Media. De Amerikanen krijgen er flink van langs. Met name de omschakeling naar betaaltelevisie en de komst van nieuwe races onder betere financiële voorwaarden zet kwaad bloed.

In een statement uitte de FOPA haar zorgen:

- "Het is niet in het langetermijnbelang van de sport dat fans gratis toegang tot content en uitzendingen verliezen;
- Er is een gebrek aan duidelijkheid over nieuwe initiatieven in de Formule 1 en een gebrek aan samenwerking met de promotors over de implementatie;
- Nieuwe races mogen niet ten koste gaan van bestaande evenementen."

Daaraan werd toegevoegd: "Nu we een nieuw seizoen ingaan van een sport die we al vele decennia hebben gepromoot, gaan de Promotors meer samenwerken om de ontwikkeling van het kampioenschap te benaderen en bieden ze de mogelijkheid om de ervaring en kennis te delen met de Formule 1 en de FIA."

De Britse Grand Prix op Silverstone heeft recent een clausule geactiveerd om het bestaande contract op te zeggen. Volgens promotor Stuart Pringle is er werk aan de winkel, zo zei hij in Daily Mail: "Iedereen is ontstemd. De ideeën van Liberty zijn onsamenhangend. We zijn tot op heden allemaal volgzaam en stil geweest maar we maken ons grote zorgen over de toekomstige gezondheid van de sport onder de personen die het nu runnen."

Liberty Media was niet bereikbaar voor direct commentaar, maar naar verluidt gaat er vandaag (dinsdag) gesproken worden met de promotors. Motorsport.com heeft vernomen dat de promotors van Rusland, Japan, China, Bahrein en Abu Dhabi niet aanwezig waren.

Bron gpupdate.net.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.