Ga naar inhoud

Heineken spreekt zich uit: Groot voorstander van Nederlandse GP


dreka

Aanbevolen Berichten

Heineken spreekt zich uit: Groot voorstander van Nederlandse GP.

image.png.c82dd9b204c436916eb66ed42f2d5d0b.png

Formule 1-sponsor Heineken ziet een race in Nederland helemaal zitten. Zo laat Gianluca Di Tondo, Senior Director Global Heineken Brand, in een interview met Motorsport.com weten. "Maar de beslissing ligt uiteindelijk bij het Formula One Management."

"Gezien hoeveel Nederlanders dankzij de goede prestaties van Max Verstappen gefascineerd zijn geraakt door de Formule 1, denk ik dat een Grand Prix in Nederland net zoveel teweeg kan brengen als de races in Mexico en Italië", zegt Di Tondo, refererend naar de jaarlijkse volksfeesten op het Autodromo Hermanos Rodriguez in Mexico-Stad en het Autodromo Nazionale Monza bij Milaan. "Ik hoop echt dat het gaat gebeuren, want het zou prachtig zijn voor de sport. De Nederlandse fans brengen veel energie mee en geven de Formule 1 kleur. Ik vind het persoonlijk geweldig om al dat oranje overal te zien."

De koningsklasse van de autosport zou in mei 2020 terug kunnen keren naar Zandvoort, mits Prins Bernhard van Oranje en co het financiële plaatje rondkrijgen. Als men daar niet in slaagt, is er een kans dat de Formule 1 afreist naar het TT Circuit Assen, waar het budget al voor elkaar zou zijn. Op de vraag in hoeverre Heineken als grote Nederlandse onderneming een rol kan spelen bij het naar Nederland halen van de Formule 1, antwoordt Di Tondo: "Het is de Formule 1 die hierover gaat, maar Nederland is ons thuis dus we zullen doen wat we kunnen om hier een Grand Prix te krijgen. Maar nogmaals, het is het Formula One Management dat hier uiteindelijk over beslist."

Heineken, dat in 2016 zijn entree maakte in de Formule 1, zal echter niet rechtstreeks met mogelijke promotors werken aan een Nederlandse Grand Prix. "Nee, we hebben een relatie met de Formule 1 en het Formula One Management", benadrukt Di Tondo. "Als er een Grand Prix in Nederland komt, dan zullen er natuurlijk wel gesprekken plaatsvinden over onze zichtbaarheid bij de race en dergelijke. Verder kan er op lokaal niveau misschien iets gedaan worden, bijvoorbeeld middels acties voor de consument. Maar zover zijn we nog niet. Die gesprekken hebben dus ook nog niet plaatsgevonden. We zullen in eerste instantie echter met de Formule 1 zelf praten."

Heineken sloot vorig jaar een vijfjarige sponsorovereenkomst met Circuit Zandvoort. Dit houdt echter nog niet in dat de brouwer een voorkeur zou hebben voor een Formule 1-race in de Noord-Hollandse duinen. Di Tondo: "Nee, dit is niet iets waarmee we ons gaan bemoeien, omdat waar er ook maar races worden gehouden, wij een deal met de Formule 1 hebben dat wij het officiële bier zijn. Voor ons zal het dus geen verschil maken."

Bron gpupdate.net.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.