Ga naar inhoud

Zandvoort na besluit minister: "We werken keihard door"


dreka

Aanbevolen Berichten

Zandvoort na besluit minister: "We werken keihard door.

image.png.de75f03c2965fcf4ce8fe048484d6fd8.png

Circuit Zandvoort zegt 'keihard' door te werken aan het naar Nederland halen van de Formule 1, ondanks de mededeling van minister Bruno Bruins van Sport dat het evenement niet op financiële steun van het rijk hoeft te rekenen.

De organisatie in Zandvoort klopte bij het kabinet aan voor een jaarlijkse bijdrage van 5 miljoen euro, maar heeft nul op het rekest gekregen. Minister Bruins wijst op het feit dat andere commerciële sportevenementen ook zonder financiële steun gehouden kunnen worden en denkt bovendien dat er voldoende interesse vanuit het Nederlandse bedrijfsleven is om het benodigde geld bij elkaar te krijgen.

"We hebben kennis genomen van de reactie van minister Bruins op onze ambitieuze plannen om de Grand Prix terug te halen naar Nederland", reageert Circuit Zandvoort in een statement. "In de brief geeft de minister aan dat de door ons gevraagde overheidssteun niet past binnen de financiële kaders, maar dat hij bereid is om via modelgaranties het evenement alsnog te ondersteunen."

"Als circuitdirectie voelen we ons, met onze mede-initiatiefnemers TIG en SportVibes, gesteund door het feit dat de minister ons initiatief toejuicht", benadert Robert van Overdijk, directeur van Circuit Zandvoort, het positief. "Wij zullen de boodschap van de minister meenemen in onze gesprekken met de FOM en werken in de tussentijd keihard door aan het realiseren van dit unieke evenement."

Bron gpupdate.net.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.