Ga naar inhoud

Assen ziet kansen stijgen: "Hebben geen overheidsgeld nodig


dreka

Aanbevolen Berichten

Assen ziet kansen stijgen: "Hebben geen overheidsgeld nodig.

image.png.dab8e9607fa116d73a9ea14f76276ddf.png

Het bericht dat Zandvoort niet hoeft te rekenen op overheidsgeld voor een eventuele Formule 1-race in de duinen, doet de harten in Assen en omgeving weer iets sneller kloppen. Jos Vaessen laat namens het Drentse project weten dat de kansen van 'Assen' met deze mededeling lichtelijk zijn gestegen.

Vaessen maakt zich als voorman van The Netherlands Grand Prix Foundation al langer sterk voor de komst van de koningsklasse naar het TT Circuit Assen. Alhoewel Zandvoort nog altijd op pole-position staat, denkt hij dat het financiële plaatje Assen weleens in de kaart kan spelen. De uitlatingen van minister Bruno Bruins vormen in dat opzicht vooral een bevestiging van zijn eigen beeld. "Wij claimen zeker nog geen overwinning, de weg is nog lang, maar als de kansen van Zandvoort kleiner worden, stijgen die van Assen", zegt Vaessen stellig in het Dagblad van het Noorden.

Zandvoort heeft nog tot 31 maart aanstaande de tijd om de financiering van een eventuele Nederlandse Grand Prix in 2020 rond te krijgen. Het betekent concreet dat prins Bernhard van Oranje en zijn manschappen 'keihard' moeten doorwerken om de droom te verwezenlijken. Het zal voorwaar geen gemakkelijke opgave worden volgens Vaessen, die bijvoorbeeld ook al weet dat Zandvoort niet op allerlei geld van grote merken als Heineken hoeft te rekenen.

Het zijn zorgen waar de organisatie in Assen volgens hem niet mee te maken heeft. "Wij hebben de financiering voor de Formule 1 op het TT Circuit al rond. Het circuit is in 2020 gereed. In oktober gaan we de nieuwe asfaltlaag aanbrengen om Assen klaar te maken voor Formule 1." In Assen - dat momenteel niet direct in beeld is als eerste gegadigde - wacht men dus bovenal rustig af, in de wetenschap dat er op de Drentse hei al voldoende financieel draagvlak is. Zo voerde Vaessen nog een gesprek met minister Bruins over de laatste stand van zaken. "Daarin hebben wij de minister verteld dat wij geen verzoek zullen indienen voor subsidie", verkondigt hij nogmaals geen overheidsgeld nodig te hebben.

Bron gpupdate.net.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.