Ga naar inhoud

“BBC mogelijk op zwart bij KPN en Ziggo na harde brexit


dreka

Aanbevolen Berichten

BBC mogelijk op zwart bij KPN en Ziggo na harde brexit.

image.thumb.png.9516dd366114d0f70378c7f86c6ecb79.png

De Britse publieke omroep BBC zal met haar televisiekanalen BBC One en BBC Two wellicht verdwijnen bij KPN en Ziggo bij een harde brexit. Dit schrijft onder andere het Algemeen Dagblad vandaag.

Licenties

Als het Verenigd Koninkrijk zonder deal de Europese Unie verlaat, zijn eind maart de uitzendlicenties van de Britse publieke omroep in landen als Nederland en België in principe niet meer geldig.

Hierdoor mogen aanbieders als KPN en Ziggo de televisiezenders niet meer doorgeven. Het gaat hierbij om zenders als BBC One en BBC Two. Maar ook de radiozenders van de Britse publieke omroep die via diverse digitale radiopakketten te beluisteren zijn.

Geen uitsluitsel

Een woordvoerder van VodafoneZiggo kan echter nog geen uitsluitsel geven over deze situatie. “Wij vinden het nog te vroeg om daarover te speculeren. Maar het heeft inderdaad met licenties te maken. Daar gaat het Commissariaat voor de Media over.”, aldus een woordvoerder van het telecombedrijf tegenover de krant.

Vergunning

Het Commissariaat voor de Media bevestigt dat de Britse omroep na de brexit een nieuwe vergunning moet aanvragen. Of daarover nu al gesprekken lopen, wil een woordvoerder niet zeggen.

Buiten Verenigd Koninkrijk

De Britse publieke omroep is wel bezig om uitzendlicenties voor haar televisiezenders buiten het Verenigd Koninkrijk te stallen. Het gaat hierbij onder andere om licenties van televisiezenders als BBC World, BBC First en BBC Entertainment Onder andere Nederland is in de race om als thuisland voor de licenties van de Britse publieke omroep te functioneren.

Bron mediamagazine.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.