Ga naar inhoud

Provincie: 'Wij zetten alles op alles voor Formule 1 in Assen


dreka

Aanbevolen Berichten

Provincie: 'Wij zetten alles op alles voor Formule 1 in Assen.

image.png.eb29f6030e8748b3432db741387d7441.png

Het is oorlog in Nederland vandaag. De race om de Grote Prijs van Nederland lijkt nu echt begonnen. Zandvoort kreeg kleine tegenslag te verduren, waardoor Assen bloed ruikt en alle zeilen bijzet. Nu ook met hulp van lokale politici.

Gisteren kregen we te horen dat Zandvoort kan fluiten naar hulp van de Nederlandse overheid. Dit terwijl de promotors van het circuit hoopten op een jaarlijkse bijdrage van vijf miljoen, want dat zou makkelijk terugverdiend worden. Assen kwam daarop vandaag gelijk in de bocht door nogmaals te claimen dat zij het geld van de overheid niet nodig hebben. Het noorden heeft die centen zonder hulp al bij elkaar gehengeld. Toch krijgen ze wel hulp van de lokale overheid.

Vandaag heeft de provincie na beraad namelijk een motie aangenomen waarin iedereen het eens is dat de lokale politiek het vuur uit de sloffen moet lopen om die Grand Prix van Nederland naar het circuit langs de A28 moet halen. Wat Drenthe precies nog extra kan gaan doen is nog niet helemaal duidelijk, maar daar wordt aan gewerkt. 

Nu is het niet dat er vanuit de provincie niets gebeurt. CDA'er Henk Jumelet claimt: "We zijn druk aan het lobbyen. Dat gebeurt grotendeels achter de schermen, maar we spannen ons in tot het uiterste." Volgens VVD'er Willemien Meeuwissen is dat nog niet genoeg en kan er nog wel een tandje bij

Of de Formule 1 Assen überhaupt wel als alternatief voor Zandvoort ziet is niet duidelijk. In de brief die vandaag lekte wordt met geen woord gerept over de stad als mogelijke lokatie voor een Formule 1-race. Daarin werden juist de pogingen van andere landen aangehaald.

Zandvoort

Terwijl Assen alles al op een rijtje zegt te hebben, zit ook Zandvoort niet stil. De organisatie aldaar heeft alvast een sportief directeur aangetrokken voor als zij de races binnen weten te halen. Autosportlegende Jan Lammers mag ervoor gaan zorgen dat alles op rolletjes verloopt.

D. Wilman .

Bron autobahn.eu

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.