Ga naar inhoud

Magnussen kweekt twee kilo spieren voor seizoen 2019


dreka

Aanbevolen Berichten

Magnussen kweekt twee kilo spieren voor seizoen 2019.

image.png.14eea2f8c6040d3296ae9b75175ca304.png

Haas-coureur Kevin Magnussen zegt twee kilo aan spierweefsel te hebben gekweekt in de aanloop naar het nieuwe Formule 1-seizoen.

Voor dit jaar is het gewicht van de rijder losgekoppeld van het minimumgewicht van de auto. De regelgeving hieromtrent is veranderd omdat langere coureurs eerder in het nadeel waren, gezien zij in de regel meer wegen. Vanaf 2019 wordt er standaard 80 kilo voor een coureur gerekend. Wat een coureur minder weegt, moet met ballast worden gecompenseerd. Maar niet alleen langere rijders varen wel bij deze verandering, ook voor minder lange coureurs betekent het meer vrijheid, aangezien elk beetje lichaamsgewicht dat bespaard kon worden, toch mooi meegenomen was.

"Het is geweldig dat het niet meer zo strikt is", laat Magnussen aan onder andere Motorsport.com weten. De nieuwe gewichtsregels bieden de Deen, die 1,74 meter lang is en eerder zo'n 68 kilogram woog, de kans om wat meer spieren te kweken. "Maar het is niet zo dat je in twee maanden tijd 10 kilogram aan spieren erbij hebt, tenzij je het op een verkeerde manier doet. Ik denk dat ik misschien een kilo of twee erbij heb ten opzichte van de laatste race van vorig jaar. Dat is niet meteen heel goed te zien, maar ik verwacht ook niet dat coureurs er ineens bij lopen als The Hulk."

Magnussen hoopt komend seizoen profijt te hebben van wat hij deze winter in de sportschool heeft gedaan. "Ik heb oefeningen kunnen doen die vorig jaar niet mogelijk waren. De intensiteit van de training lag dit keer ook een stuk hoger. Ik voel me meer fit nu en dat geeft een goed gevoel. Ik kijk ernaar uit om in de auto te stappen en te zien wat de training van de afgelopen maanden mij heeft opgeleverd", zegt hij. "Ik behoor niet tot de langere coureurs, dus ik heb nooit in de situatie gezeten dat ik mezelf maandenlang compleet moest uithongeren omdat het team met een iets zwaardere vloer wilde rijden, zoals we wel van andere rijders hebben gehoord. In dat opzicht heb ik wel geluk gehad."

Met medewerking van Scott Mitchell en Jonathan Noble .

Bron gpupdate.net.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.