Ga naar inhoud

Luistercijfers België: Forse winst voor MNM en Studio Brussel


dreka

Aanbevolen Berichten

Luistercijfers België: Forse winst voor MNM en Studio Brussel.

Studio Brussel en MNM hebben hun luistercijfers aan het eind van 2018 nog flink zien stijgen. Dit blijkt uit de nieuwe Luistercijfers die woensdag zijn gepubliceerd. Hoog en droog blijft VRT Radio 2 aan kop in Vlaanderen, terwijl Nostalgie aan kop blijft in Wallonië.

image.png.50278f53677c85f893081a3c1787398e.png

Vrijdag publiceerde het Centrum voor Informatie (CIM) de nieuwe luistercijfers, die nu CIM RAM (Radio Audience Measurement) heten en zes keer per jaar verschijnen.

De vijfde golf van 2018 bevat de cijfers over de periode september tot en met december 2018.

Aan kop blijft nog altijd VRT Radio 2. De zender met veel Vlaamse muziek scoort nog altijd een monstermarktaandeel van ruim 30%.

StuBru herovert tweede plaats
Op ruime afstand volgt nu Studio Brussel. De alternatieve jongerenzender zag het marktaandeel mede door de benefietactie “Music for Life” met ruim een procentpunt omhoog schieten. “Studio Brussel zet een sterk resultaat neer,” aldus VRT Manager radio Els van de Sijpe. “En met de vernieuwde branding en programmatie is de zender klaar om op radio en op alle digitale platformen zijn voortrekkersrol te spelen als avontuurlijke muziekgids.

Verlies voor Q
Qmusic moest deze meting flink inleveren en eindigt hierdoor achter Studio Brussel. Desondanks is An Caers, directeur radio van Qmusic-eigenaar Medialaan, tevreden: “Als we kijken naar heel 2018 heeft Qmusic een mooi parcours neergezet. Niet alleen on air, maar ook online, op events en met Qwistet zien we dat het merk leeft.

image.png.1565b5e4223297873b7f9498e2e13812.png

Blije gezichten waren er ook bij MNM. De hitzender van de VRT schoot eveneens flink omhoog. “MNM blijft met voorsprong dé jongerenzender van Vlaanderen, zij bereiken dagelijks ruim een kwart van de Vlaamse jongeren tussen 12 en 24 jaar,” weet Van de Sijpe. 

Joe en Radio 1 blijven nagenoeg stabiel, maar Nostalgie moest flink inleveren. De classic hitszender daalde met 1,3%-punt.

Kijkend naar de commerciële netwerkradio’s, dan doet de Vlaamstalige muziekzender VBRO goede zaken met 1,0% marktaandeel. De dancezender Topradio volgt met 0,9%. NRJ scoort in haar eerste volle meting slechts 0,02% marktaandeel, wat goed is voor slechts 3500 luisteraars. Begin dit jaar heeft NRJ al wijzigingen in de programmering doorgevoerd door met duopresentatie in de ochtend te starten.

Wallonië
In het Franstalige gedeelte van België blijft Radio Nostalgie het populairst. Wel is de concurrentie dichterbij gekomen. Vooral Radio Contact herstelde zich en schoot bijna 2%-punt omhoog. De hitzender steeg hierdoor van de vierde naar de tweede plaats. Ook VivaCité, de publieke zender met veel Franstalige muziek, noteerde winst.

Bel RTL daarentegen moest inleveren. De generalistische zender duikelde hierdoor van de tweede naar de vierde plaats. Flink verlies was er ook voor NRJ, terwijl Classic 21, de classic rockzender van de RTBF, haar opmars voort zet. [Radio.NL]

Bron radio.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.