Ga naar inhoud

Max Verstappen heeft zijn taakstraf helemaal afgewerkt.


dreka

Aanbevolen Berichten

Max Verstappen heeft zijn taakstraf helemaal afgewerkt.

image.png.a80d695fec1cdab76d4c15e5d630cde5.png

De twee dagen werkstraf die Max Verstappen kreeg voor het duwtje dat hij Esteban Ocon gaf na de Grand Prix van Brazilië zijn uitgediend. De Nederlander werkte dit weekend zijn tweede strafdag af in Genève.

De FIA lijkt er alles aan gedaan te hebben om de werkstraf voor Max Verstappen eigenlijk best wel aardig te maken. Afgelopen zaterdag was de tweede dag van de straf in de Zwitserse stad Genève. Daar vond het FIA International Stewards Programme plaats en, naar nu blijkt, was Max Verstappen daarbij.

Het congres van stewards is een dag met allerlei lezingen en sessies over jurybeslissingen in de autosport. Max was bij een aantal interactieve sessies waarin steeds een bepaald incident werd besproken. Hij nam volgens Motorsport plaats in een paneldiscussie waarin ook drievoudig World Touring Carkampioen Andi Priaulx en rallyman Richard Millener (van M-Sport) en Jens Marquardt, de topman van BMW Motorsport.

In de sessies werden specifieke voorvallen opnieuw bekeken en vervolgens bespraken de aanwezigen de genomen actie. Er waren ongeveer driehonderd autosportmensen aanwezig bij het evenement.

Nuttig

Volgens de Red Bull Racing-coureur was de straf uiteindelijk een enorm leerzame ervaring: "Het was een goede les voor me en ik heb er veel van geleerd, zowel op de dag in Marrakesh, die ik erg leuk vond en die me een goede inkijk gaf in het werk van de stewards, en nu hier ook weer. Ik denk dat het ook waardevol is om onderdeel van deze bijeenkomst te zijn."

De Limburgse coureur keek ook nog even terug naar de verhouding tussen stewards en coureurs tijdens een race: "Wij doen ons werk op het cricuit en proberen dan het beste van de race te maken. Het is duidelijk dat de stewards ook hun werk doen om de eerlijkste uitslag te verzekeren."

Verstappen had zijn straf gekregen nadat hij in São Paulo helemaal uit zijn slof schoot tegen Esteban Ocon. De Fransman vond het nodig om zichzelf te 'unlappen' tijdens de race, waarbij hij Verstappen van de baan reed. De Nederlander reed echter (totaal onverwacht) in leidende positie rond op de baan. Na de finish zocht de briesende Verstappen Ocon op in de pitstraat waarbij de Fransman niet gewoon sorry zei, wat bij Verstappen totaal in het verkeerde keelgat schoot. Hij gaf Ocon een duwtje en  liep vervolgens weer weg. De FIA besloot echter dat het incident een taakstraf van twee dagen waard was.

M. Goes .

Bron autobahn.eu

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.