Ga naar inhoud

Ziggo, KPN en tv-zenders komen met nieuwe standaard voor EPG


dreka

Aanbevolen Berichten

Ziggo, KPN en tv-zenders komen met nieuwe standaard voor EPG.

kpn-hd-npo.jpg

Ziggo, KPN en tv-bedrijven als RTL, Talpa en FOX zijn gezamenlijk gekomen tot een nieuwe standaard voor programmagegegevens (EPG).

Mogelijkheden

Deze standaard maakt het onder meer mogelijk om de elektronische programmagids (EPG) voortdurend up-to-date te houden met de werkelijke uitzendtijden. Ook kunnen kijkers nauwkeuriger doorspoelen en terugspoelen. Voor omroepen biedt de nieuwe programmasignalering de mogelijkheid voor gepersonaliseerde reclame, bijvoorbeeld gericht op bepaalde regio’s of doelgroepen.

Ziggo en KPN

De EPG wordt gebruikt voor aanbieders als KPN en Ziggo onder andere gebruikt om tijdens het zappen informatie te geven over welk programma er te zien is en welk programma hierna gaat komen. Daarnaast wordt deze informatie gebruikt om programma’s te laten opnemen.

Resultaat

De standaard is het resultaat van een jaar intensief overleg tussen broadcast-experts in de Werkgroep Programmasignalering. De werkgroep is een initiatief van Media Perspectives, het platform voor media en innovatie. De zeven partijen die deelnemen aan dit overleg, praten in 2019 verder over de standaard.

“Blij met resultaat”

Marcel Korstjens-Alling, Head of Commercial Technology van RTL Nederland, is blij met het resultaat. “Dit toont aan dat industriebreed overleg echt zin heeft.” Ook Egon Verharen, Manager Innovatie van de NPO, is enthousiast. “Dat we nu overeenstemming hebben over deze standaard is goed voor de hele sector.

Toepassingen

De samenwerking moet leiden tot het ondersteunen van nieuwe toepassingen op het gebied van programmasignalering.

Deelnemers

De huidige deelnemers aan de werkgroep zijn RTL Nederland, Talpa Network, Fox Networks Group, NPO, KPN, Liberty Global, VodafoneZiggo en TVT Media.

Bron mediamagazine.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.