Ga naar inhoud

Ferrari komt met hiërarchie voor 2019: Vettel blijft kopman


dreka

Aanbevolen Berichten

Ferrari komt met hiërarchie voor 2019: Vettel blijft kopman.

image.png.c5cac35dd35e0e4f29999ba01c365634.png

Scuderia Ferrari overweegt voor het seizoen 2019 duidelijk op één kopman te gokken. De Italiaanse formatie gaf bij de presentatie van diens nieuwe bolide aan dat Sebastian Vettel in het begin van 2019 op een voorkeurspositie kan rekenen.

Ferrari is historisch gezien sowieso niet wars van teamorders en liet Kimi Raikkonen de afgelopen seizoenen ook enkele malen als waterdrager van Sebastian Vettel fungeren. Met de komst van Leclerc leek Ferrari het over een hele andere boeg te gooien, maar nieuwbakken teambaas Mattia Binotto laat weten dat de Monegask in de hiërarchie nog wel achter de viervoudig wereldkampioen staat. "Ik denk dat het in het begin van dit seizoen normaal is dat onze prioriteit in bepaalde situaties bij Sebastian zal liggen", zegt Binotto bij de presentatie van de SF90 tegen onder meer Motorsport.com.

"Hij is de gids waarmee we op het kampioenschap mikken", bevestigt hij dat de man uit Heppenheim een leidersrol zal krijgen. Desalniettemin betekent dit volgens Binotto niet meteen dat Leclerc benadeeld zal worden. "Er is geen sprake van vooroordelen of partijdigheid, onze prioriteit is dat Ferrari wint." Het teambelang staat dus voorop, al beweren boze tongen dat dit met Kimi Raikkonen als teamgenoot van Vettel makkelijker zou gaan. Binotto ziet echter geen probleem in de komst van de gretige Leclerc en denkt dat beide teamgenoten elkaar goed aanvullen.

"Dat wij zo'n competitief rijdersduo hebben, zie ik niet als een probleem maar juist als een kans. Sebastian hoeft weinig meer te bewijzen en blijft onze gids. Charles moet, zoals hijzelf ook aangaf, nog veel leren, maar we weten hoe getalenteerd hij is." De Monegaskische hoofdrolspeler heeft zelf al meermaals aangegeven meteen te willen scoren, maar houdt aan de vooravond van het seizoen ook ineens een slag om de arm. "Ik denk niet aan het kampioenschap, ik heb eerst nog veel [werk] te doen. Ik zie Sebastian als een goede referentie en wil nu nog geen doelen formuleren. Ik wil eerst hard werken en dan zien we wel."

Bron gpupdate.net.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.