Ga naar inhoud

Tesla pakt Belgen die Model 3-feest verknalden terug


dreka

Aanbevolen Berichten

Tesla pakt Belgen die Model 3-feest verknalden terug.

image.png.d6a2bfe16a97c01e4b5a13c9b268c233.png

 

Kent u dat verhaal van die Belgen die Tesla Model 3's gingen leveren in Zeebrugge? Ja, die gingen dus staken en nu leveren ze bijna niets meer. Ha!

Vorige week was het een feest voor Tesla-fans met een Model 3-reservering. Ze konden hun nieuwe elektrobak ophalen, maar bij aankomst bleek de auto helemaal niet klaar te staan. Allemaal de schuld van ICO, het bedrijf dat Tesla inhuurde om de Model 3's in België klaar te stomen voor het vervoer en de uiteindelijke levering. Om die problemen bij volgende leveringen te voorkomen heeft Elon Musk het bedrijf er nu gedeeltelijk uitgeschopt.

Na het bezoek van Elon Musk aan Zeebrugge was de CEO van Tesla niet heel tevreden over de gang van zaken. Om dit verder te stroomlijnen koos Tesla ervoor om het contract met International Car Operators (ICO) in te perken. Het bedrijf mag vanaf nu alleen nog de auto's van de boot rijden, het prepareren van de Tesla's gaat de fabrikant zelf op de afleverlocatie doen. Want als je wil dat er iets gedaan wordt, dan moet je het zelf doen en niet aan Belgen overlaten. Het gevolg is dat een groot deel van de honderd speciaal voor deze taak aangenomen ICO-medewerkers te horen kregen dat ze niet meer hoefden te komen.

Overigens is het in de soep lopen van de levering van de Model 3's niet geheel de schuld van ICO. Een groot deel van de haven lag tijdens de werkzaamheden aan de Tesla's stil vanwege stakingen. De havenmedewerkers wilden graag meer loon dan de aangeboden stijging van 0,8. Ondanks deze overmacht telde de staking toch mee in het besluit van Musk om het contract in te perken. Achteraf was het hele gedoe ongetwijfeld niet nodig geweest als Tesla voor Rotterdam als aankomsthaven had gekozen.

D. Wilman.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.